Aliații arabi ai Americii salută moartea lui al-Baghdadi

Publicat:

Arabia Saudită, Egiptul şi Iordania au salutat luni moartea, în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane duminică, a liderului grupării Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, în nord-vestul Siriei, precum şi eforturile Statelor Unite de a-l urmări şi anihila, transmit dpa, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Cele trei ţări aliate ale SUA s-au angajat de asemenea să continue eforturile, alături de Washington, pentru eliminarea grupărilor teroriste.


Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

‘Guvernul saudit a urmărit anunţul preşedintelui american Donald Trump despre succesul (operaţiunii de) urmărire şi eliminare a şefului Daesh (acronimul arab al Statului Islamic, n.red.), teroristul Abu Bakr al-Baghdadi’, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Eterne de la Riad.

‘Guvernul saudit apreciază eforturile uriaşe ale administraţiei americane în urmărirea membrilor acestei grupări periculoase care a distorsionat imaginea reală a islamului şi a musulmanilor în lume şi a comis atrocităţi şi crime care contravin valorilor umane fundamentale în multe ţări, inclusiv în regatul’ saudit, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a dat asigurări că Arabia Saudită ‘va continua, împreună cu aliaţii săi, în frunte cu Statele Unite, să combată terorismul, să-i taie resursele şi să-i combată ideologia teroristă’.

La rândul său, ministrul de externe iordanian Ayman al-Safadi a descris moartea lui al-Baghdadi drept o etapă semnificativă în ‘războiul comun, continuu împotriva teroriştilor şi a ideologiei lor de ură’.

Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

‘Iordania va rămâne în primul rând al eforturilor de distrugere a acestui rău, în cooperare cu partenerii noştri din Coaliţia Globală’, a scris al-Safadi pe Twitter.

La Cairo, şeful diplomaţiei egiptene, Ahmed Hafez, a salutat un pas important în eforturile de combatere a terorismului şi a chemat la o ‘acţiune unificată’ şi ‘o perspectivă cuprinzătoare care să ia în considerare dimensiunile de securitate, de dezvoltare şi ideologice’ în lupta împotriva grupărilor teroriste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.