Alte sute de farmacii din UK vor fi deschise pentru vaccinarea cu doza booster

Publicat:

Miniștrii britanici au înțeles că trebuie să facă eforturi pentru extinderea numărului de persoane capabile să ofere a treia vaccinare persoanelor de peste 50 de ani

Sute de farmacii suplimentare vor fi angajate pentru a livra vaccinuri de rapel, conform planurilor guvernamentale, pentru înlesni accesul britanicilor la doza booster.


Cu frustrarea din ritmul celei mai recente etape a lansării vaccinurilor în creștere, se înțelege că miniștrii fac eforturi pentru extinderea numărului de farmacii capabile să livreze vaccinuri atât persoanelor de peste 50 de ani, cât și celor cu vârste între 12 și 15 ani.

În prezent, puțin sub 1.000 de farmacii sunt înregistrate pentru programul de rapel, dar se așteaptă ca numărul să crească cu până la 50% în următoarele săptămâni.

The Telegraph transmite că aproximativ 300 de farmacii trec în prezent prin aprobarea finală înainte de a intra online, iar alte 200 își exprimă interesul de a se alătura acestui demers.

Cu toate acestea, unele surse din Guvern consideră că acest lucru ar putea fi extins și mai mult pe fondul îngrijorărilor că oamenii vor să se inoculeze cu a treia doză în ceea ce privește angajamentele de muncă sau de viață.

Un oficial de rang înalt a sugerat că a face vaccinarea mai „accesibilă” a fost esențială pentru accelerarea lansării, adăugând că înscrierea mai multor farmacii de stradă ar oferi „comoditate” persoanelor care altfel ar putea să nu accepte invitația unui al treilea ‘jab’.

Apelul a fost reluat de Andrew Lane, președintele Asociației Naționale Farmaceutice, care a declarat pentru The Telegraph: „Peste 1.000 de farmacii oferă acum boostere anti-Covid, dar nu există niciun motiv bun pentru care alte mii nu pot participa la program. Acest lucru ar oferi pacienților un acces mai mare și o alegere mai largă în ceea ce privește ora și locația programării.

„Majoritatea oamenilor care primesc vaccinul Covid la o farmacie fac acest lucru prin intermediul sistemului național de rezervare și prin unele ‘walk-in’-uri. Evident, ar fi util să avem mai multă promovare, deoarece mulți oameni încă nu au aflat că există şi această opţiune”.

În mod separat, un consilier guvernamental a sugerat vineri că așteptarea de șase luni între a doua vaccinare și boostere ar putea fi scurtată.

Profesorul Anthony Harnden, vicepreședintele Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a spus că datele indică un „punct de referinţă” de șase luni, dar grupul va lua în considerare dacă acest lucru ar putea fi relaxat.

Cu toate acestea, el a sugerat că va fi nevoie de „mult timp” înainte ca JCVI să ia o decizie cu privire la extinderea programului de rapel la cei de peste 40 de ani, spunând reporterilor: „Nu cred că trebuie să luăm aceste decizii încă”.

Vineri seara, Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, a anunțat că au fost livrate peste cinci milioane de boostere. Un total de 4.524.517 doze au fost administrate în Anglia, împreună cu 429.801 în Scoția, 322.591 în Țara Galilor și 43.536 în Irlanda de Nord.

Asta înseamnă că aproximativ una din nouă persoane din Marea Britanie care au primit prima și a doua doză de vaccin sunt susceptibile să fi primit și doza booster.

În timp ce o serie de factori au fost învinuiți pentru lansarea lentă, mai multe personalități guvernamentale și deputați conservatori de rang înalt au criticat-o în mod privat pe Maggie Throup, ministrul vaccinurilor, pentru că nu a reușit să rezolve problema.

O voce influentă din interior a susținut că, într-o încercare de a lua lucrurile în propriile sale mâini, Boris Johnson a luat legătura săptămâna aceasta cu Nadhim Zahawi, predecesorul lui Throup, să ofere sfaturi despre cum să accelereze procesul.

Zahawi, care a fost promovat de ministru al Educației luna trecută, a participat la o întâlnire la nivel înalt cu prim-ministrul, Javid și Dan Rosenfield, șeful personalului din Downing Street. Throup nu a fost prezentă.

Cu toate acestea, cabinetul premierului a insistat că întâlnirea a fost o discuție de rutină cu privire la vaccinuri, inclusiv cu privire la modul de accelerare a vaccinării pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. O sursă a adăugat că Zahawi a participat în rolul său de secretar pentru educație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.