X

Amazon obţine în instanţă SUSPENDAREA contractului între Pentagon şi rivalii de la Microsoft

Un judecător din SUA a aprobat joi solicitarea înaintată de compania Amazon pentru suspendarea unui contract de mai multe miliarde de dolari prin care rivalii de la Microsoft oferă Pentagonului servicii de ‘cloud computing’, relatează dpa, potrivit agerpres.

Decizia este o victorie pentru Amazon, care a protestat împotriva acordării acestui contract, în valoare de până la 10 miliarde de dolari, către Microsoft în octombrie.

Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Judecătoarea Patricia Campbell-Smith a emis o hotărâre de suspendare, dar nu şi-a făcut publică opinia. Ea a cerut Amazon să avanseze 42 de milioane de dolari în caz că se va dovedi că hotărârea judecătorească a fost emisă pe nedrept.

Luna trecută, Amazon a înaintat o plângere în justiţie cerând instanţei să suspende punerea în aplicare a contractului de către Microsoft, afirmând că procesul de evaluare a inclus “deficienţe şi erori clare şi o părtinire neechivocă”.

“Suntem dezamăgiţi de decizia de astăzi (joi – n.r.) şi considerăm că acţiunile adoptate în acest litigiu au întârziat inutil implementarea strategiei de modernizare a Departamentului Apărării şi au privat trupele noastre de luptă de un set de capacităţi de care au nevoie urgentă”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, într-o primă reacţie.

“Totuşi, suntem încrezători în decizia de a acorda contractul JEDI Cloud către Microsoft şi rămânem concentraţi pe a obţine această capacitate critică pentru trupele noastre de luptă cât mai rapid şi eficient posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Amazon a fost considerată la un moment dat favorită să câştige contractul. Totuşi, criticile frecvente ale preşedintelui Donald Trump la adresa şefului acestui gigant al internetului şi al retail-ului, Jeff Bezos, au aruncat o umbră de îndoială asupra procesului.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Bezos este şi proprietarul cotidianului Washington Post, care a publicat deseori articole critice la adresa preşedintelui.

La începutul acestei săptămâni, departamentul de ‘cloud computing’ al Amazon a spus că încearcă să obţină interpelarea lui Trump şi a secretarului Apărării, Mark Esper, ca parte a procesului său.

Când contractul a fost acordat în octombrie, Pentagonul a spus că, în procesul de selecţie, atenţia a fost mereu pe “nevoia de a sprijini trupele de luptă cu această capacitate esenţială”. 

Tags: amazoncloud computingDonald TrumpJEDI CloudJeff BezosMark EsperMicrosoftPatricia Campbell-SmithPentagonSUA
Categorii: Știrile zilei