Ambasada israeliană în Olanda a fost atacată cu un obiect incendiar

Publicat:

Ambasada israeliană în Olanda a fost atacată cu un obiect incendiar

Ambasada israeliană în Olanda a fost joi ţinta unui atacator care a aruncat un “obiect aprins”, a informat poliţia locală, conform AFP.

Forţele de ordine l-au arestat ulterior pe bărbatul respectiv şi au comunicat că nimeni nu a fost rănit. Ancheta este în curs, iar în jurul reprezentanţei diplomatice a Israelului există un dispozitiv de securitate semnificativ, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Incidentul s-a produs aproximativ la ora locală 10.50 (09.50 GMT).

Ambasada a comunicat în reţeaua X că posibilitatea unui astfel de atac în Olanda este “inacceptabilă” şi a confirmat că nu există răniţi. Evenimentul demonstrează însă “consecinţele periculoase ale tendinţei îngrijorătoare de intensificare a urii şi a incitării la aceasta”, iar “ura nu poate fi tolerată”, se mai arată în text.

Centrul de Informare şi Documentare despre Israel (CIDI), care combate antisemitismul în Olanda, a apreciat că incidentul este “încă un pas în alunecarea spre ură şi violenţă împotriva statului evreu”.

Reprezentanţele diplomatice israeliene din întreaga lume sunt protejate de dispozitive de securitate mai puternice după atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas împotriva Israelului, din 7 octombrie anul trecut.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

AFP reaminteşte că în februarie a avut loc o ameninţare cu bombă împotriva reşedinţei oficiale a ambasadorului israelian la Haga. Poliţia a încercuit atunci zona, însă nu a găsit explozibili, iar autorităţile au luat măsuri excepţionale de securitate în jurul ambasadei Israelului.

La sfârşitul lui ianuarie, poliţia suedeză a deschis o anchetă pentru o “infracţiune teroristă” în urma unei tentative de atentat asupra ambasadei israeliene la Stockholm; atacul a fost dejucat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.