Ambasada israeliană în Olanda a fost atacată cu un obiect incendiar

Publicat:

Ambasada israeliană în Olanda a fost atacată cu un obiect incendiar

Ambasada israeliană în Olanda a fost joi ţinta unui atacator care a aruncat un “obiect aprins”, a informat poliţia locală, conform AFP.

Forţele de ordine l-au arestat ulterior pe bărbatul respectiv şi au comunicat că nimeni nu a fost rănit. Ancheta este în curs, iar în jurul reprezentanţei diplomatice a Israelului există un dispozitiv de securitate semnificativ, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Incidentul s-a produs aproximativ la ora locală 10.50 (09.50 GMT).

Ambasada a comunicat în reţeaua X că posibilitatea unui astfel de atac în Olanda este “inacceptabilă” şi a confirmat că nu există răniţi. Evenimentul demonstrează însă “consecinţele periculoase ale tendinţei îngrijorătoare de intensificare a urii şi a incitării la aceasta”, iar “ura nu poate fi tolerată”, se mai arată în text.

Centrul de Informare şi Documentare despre Israel (CIDI), care combate antisemitismul în Olanda, a apreciat că incidentul este “încă un pas în alunecarea spre ură şi violenţă împotriva statului evreu”.

Reprezentanţele diplomatice israeliene din întreaga lume sunt protejate de dispozitive de securitate mai puternice după atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas împotriva Israelului, din 7 octombrie anul trecut.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

AFP reaminteşte că în februarie a avut loc o ameninţare cu bombă împotriva reşedinţei oficiale a ambasadorului israelian la Haga. Poliţia a încercuit atunci zona, însă nu a găsit explozibili, iar autorităţile au luat măsuri excepţionale de securitate în jurul ambasadei Israelului.

La sfârşitul lui ianuarie, poliţia suedeză a deschis o anchetă pentru o “infracţiune teroristă” în urma unei tentative de atentat asupra ambasadei israeliene la Stockholm; atacul a fost dejucat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai Șampanie care curge gratuit, tratamente faciale din aur de 24 de...

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E OpenAI, compania de inteligență artificială susținută de Microsoft care se află în spatele popularului generator...

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne Un tânăr pacient a murit din cauza unui stop cardiac după...

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală Parchetul spaniol a anunţat miercuri că a cerut clasarea unei proceduri judiciare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.