Ambasada SUA cere eliberarea unei jurnaliste de la Vocea Americii arestate în Sudanul de Sud

Publicat:

Ambasada Statelor Unite în Sudanul de Sud a cerut marţi eliberarea imediată a jurnalistei independente Diing Magot, care lucra pentru postul de radio Vocea Americii şi a fost arestată duminică, în timpul unor manifestaţii, transmite AFP, potrivit agerpres.

Odată cu Magot au fost reţinuţi de forţele de ordine şi cinci demonstranţi care protestau împotriva scumpirii puternice a produselor de primă necesitate.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Daniel Justine, a declarat presei că ancheta în dosarul jurnalistei este în curs de desfăşurare.

Misiunea diplomatică americană la Juba a comunicat, printr-un mesaj pe Twitter: “Susţinem dreptul jurnaliştilor de a-şi face meseria fără amestec sau prejudicii”.

Uniunea Jurnaliştilor din Sudanul de Sud s-a alăturat apelului în favoarea colegei arestate, arătând că “este clar că ea nu a comis nicio infracţiune, iar legea nu a fost respectată”. Conform preşedintelui Uniunii, Oyet Patrick, Magot ar fi fost deja dusă în faţa unei instanţe dacă ar fi existat acuzaţii împotriva ei.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

Asociaţia Reporters Sans Frontieres (Reporteri Fără Frontiere), care apără libertatea presei, consideră că acest drept “este extrem de precar în Sudanul de Sud,, unde jurnaliştii lucrează sub ameninţări permanente şi intimidări, iar cenzura este omniprezentă”.

Ca şi alte ţări din Africa sub-sahariană, Sudanul de Sud se confruntă cu scumpirea alimentelor şi carburanţilor, legată de războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM)

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM) Potrivit surselor NewsMaker, șoferul bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul a rămas fără permis. Poliția din...

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului În seara zilei de 2 iulie, Federația...

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța Deputata Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al...

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.