Ambasada SUA din Ierusalim primește autorizaţie pentru extindere

Publicat:

Primarul Ierusalimului a autorizat miercuri Ambasada SUA să-şi extindă sediul cu circa 700 de metri pătraţi, a anunţat biroul de presă al primarului, informează dpa, scrie Agerpres.

Primarul Nir Barkat a declarat că este “bucuros şi mândru” să anunţe acordarea acestei autorizaţii.


Citește și : Erdogan acuză ţările Uniunii Europene că susţin terorismul

Planurile de extindere survin la şase luni după decizia controversată a administraţiei SUA de a-şi reloca ambasada din Tel Aviv la Ierusalim şi de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ambele acţiuni au stârnit proteste pe plan internaţional.

De asemenea, SUA au anunţat în octombrie că ar dori să-şi închidă consulatul de la Ierusalim, care este folosit majoritar de palestinieni. Acesta va fi înlocuit de un departament separat în cadrul noii sale ambasade.

“În faza iniţială, ambasada de la Ierusalim conţinea un birou pentru ambasador şi pentru o echipă mică”, a declarat mai devreme luna aceasta purtătoarea de cuvânt a ambasadei SUA, adăugând că “a doua fază” a clădirii va fi finalizată până în vara lui 2019 şi va permite relocarea unui număr mai mare de personal de la Tel Aviv.

Comunitatea internaţională susţine că relocarea ambasadei SUA subminează procesul de pace dintre Israel şi palestinieni.

Citește și : Australia nu va semna Acordul ONU în domeniul migraţiei

Israelul pretinde drept capitală întreg Ierusalimul, în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie desemnat capitală a propriului lor stat palestinian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război Experți militari și analiști strategici au emis un avertisment conform căruia China ar putea să preia controlul...

Marxismul e un gulag al minții

Marxismul e un gulag al minții Stânga manipulează politica prin răsturnarea înțelesului unor termeni precum „democrație” și „echitate”. Pe vremea în care încă mai existau două...

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei „Însă Natalia Morari mai are un as în mânecă, pe lângă cele menționate deja. Ea cunoaște tradițiile moldovenești, știind exact pentru...

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă Balcanii! De obicei începem cu o maximă despre care credem că a fost spusă de Winston Churchill:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.