Ambasadele Israelului au fost ÎNCHISE! Diplomaţii sunt în GREVĂ!

Publicat:

Diplomaţii israelieni au început miercuri o grevă pe termen nelimitat pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă, peste o sută de ambasade şi consulate din întreaga lume fiind închise, relatează AFP, potrivit agerpres.

Diplomaţii protestează după ce Ministerul de Finanţe israelian a schimbat într-o manieră unilaterală regulile de rambursare a cheltuielilor în cazurile în care diplomaţii invită gazde oficiale la domiciliul lor.


Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor RECUNOAŞTE ‘genocidul armean’

”Suntem constrânşi să închidem reprezentanţele israeliene în lume începând de astăzi”, a anunţat sindicatul angajaţilor Ministerului Afacerilor Externe, într-un comunicat, care precizează că ”serviciul cu publicul rămâne închis”.

Ambasadorul israelian în Belgia, Emmanuel Nachson, a explicat că de acum încolo diplomaţii trebuie să prezinte o dovadă a tuturor cheltuielilor efectuate la domiciliul lor pentru primirea de oaspeţi.

”Când primiţi pe cineva acasă, când luaţi cina sau o altă activitate, nu este întotdeauna posibil să prezentaţi chitanţă pentru tot”, a spus el pentru postul de radio israelian.

Citeşte şi: Forţele ruso-turce vor începe patrularea în nordul Siriei

”Trebuie să aibă încredere în noi când declarăm cheltuielile”, a adăugat Emmanuel Nachson, subliniind că ambasada israeliană din Belgia a fost de asemenea închisă.

Cotidianul financiar israelian Globes relata luna trecută că Ministerul Afacerilor Externe din Israel se confruntă cu o criză gravă după mai multe reduceri ale bugetului său. Potrivit publicaţiei citate, contabilul general al ministerului le-a cerut diplomaţilor să înceteze toate călătoriile de afaceri şi să renunţe la orele suplimentare ale angajaţilor locali din străinătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.