Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii ‘inacceptabile’ ale lui Séjourné

Publicat:

Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii ‘inacceptabile’ ale lui Séjourné

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul francez la Moscova Pierre Lévy în urma unor declaraţii pe care le consideră ”inacceptabile” ale ministrului francez de Externe Stéphane Séjourné, care a apreciat luni că Parisul nu are ”interesul” să discute cu Moscova, relatează AFP.

”Ambasadorul francez a fost informat cu privire la caracterul inacceptabil al unor asemenea declaraţii, care nu au nimic a face cu realitatea”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

El denunţă ”o acţiune conştirntă şi deliberată” a Parisului ”vizând să submineze posibilitatea însăşi a oricărui dialog între cele două ţări”.

”Nu este în prezent în interesul nostru să dicutăm cu oficiali ruşi, pentru că comunicatele date, dările de seamă făcute sunt mincinoase”, declara Stéphane Séjourné la câteva zile după o convornire la telefon a miniştrilor Apărării francez Sebastien Lecornu şi rus Serghei Şoigu, în urmă căreia cele două părţi au prezentat versiuni divergente.

”COMENTARII BAROCE ŞI AMENINŢĂTOARE”

Vineri, Ministerul rus l-a convocat, în replică, pe ambasadorul francez la Moscova Pierre Lévy.

”Noi considerăm aceste declaraţii ale ministrului francez al Afacerilor Externe o acţiune conştientă şi deliberată a părţii franceze vizând să submineze posibilitatea însăşi a oricărui dialog între cele două ţări”, anunţă Moscova.

În urma unei convorbiri la telefon, la tri aprilie, a lui Sébastien Lecornu cu Serghei Şoigu, care avea drept scop să transmită ruşilor ”informaţii utile” despre atentatul de la sala de concert Crocus City Hall, la periferia Moscovei, în martie, preedintele francez Emmanuel Macron a denunţat ”comentarii baroce şi ameninţătoare” ale Rusiei.

În darea sa de seamă a acestei convorbiri, care a fost iniţiată de Paris, Moscova şi-a exprimat ”speranţa” că serviciile secrete franceze nu au fost implicate în acest atentat care s-a soldat cu 144 de morţi, la 22 martie.

Franţa a respins aceste acuzaţii.

MERCENARI FRANCEZI

Relaţiile Parisului cu Moscova s-au degradat de la începutul acestui an, pe fondul Războiului din Ucraina.

Rusia a revendicat în ianuarie faptul că a ucis 60 de ”mercenari” francezi la Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Franţa a denunţat ”o manevră coordonată” de dezinformare a ruşilor.

Diplomaţia rusă anunţă că a convocat-o vineri pe ambasadoarea Sloveniei Darja Bavdaz Kuret pentru a o notifica cu privire la expulzarea unui diplomat sloven, ca măsură de ”reciprocitate”, în urma unei decizii similare a Ljubljanei în martie de expluzarea a unui reprezentant rus.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate Dezinformarea nu se regăsește în proiectul de lege pentru modificarea Codului...

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei Guvernul ceh a reacţionat favorabil la apelul secretarului general al NATO, Jens...

Spania a recunoscut oficial statul Palestina

Spania a recunoscut oficial statul Palestina Guvernul spaniol a adoptat marţi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri, un decret prin care recunoaşte oficial...

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență Un bărbat din capitală  a fost reținut în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.