Ambasadorul rus în Moldova: Moscova este ‘interesată în dezvoltarea dialogului’ cu Chișinăul

Publicat:

Ambasada Rusiei în Republica Moldova va depune eforturi pentru a stabili un dialog constructiv cu Chișinăul și pentru a contribui la activarea procesului de negocieri privind Transnistria.

Declarațiile au fost făcute ieri, la 11 august, de către ambasadorul rus în Moldova Oleg Vasnețov într-un comentariu pentru TASS.


Citește și : Ministrul Educației: Grădinițele din R. Moldova ar putea trece la autogestiune

Oleg Vasnețov a reiterat ceea ce spus anterior, că Rusia este „interesată în dezvoltarea dialogului” și a menționat că personalul misiunii diplomatice va depune toate eforturile pentru a „dezvolta legăturile stabilite din punct de vedere istoric”, transmite  newsmaker.md. 

„Chiar și cu o componență redusă, vom face tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta legăturile de prietenie stabilite în mod istoric între popoarele noastre și pentru a construi un dialog pragmatic și reciproc avantajos la nivel internațional”, a spus ambasadorul rus.

De asemenea, el a invocat așa-zisa „politică antirusească” dusă de autoritățile moldovenești și a subliniat că, diplomații ruși, „vor încerca să împiedice distrugerea relațiilor de prietenie”.

„Actualmente, primim apeluri de la politicieni, persoane publice, reprezentanți ai culturii și oameni obișnuiți care sunt îngrijorați de o următoare inițiativă antirusească a autorităților.

Citește și : Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

Noi îi asigurăm că vom încerca să prevenim distrugerea relațiilor de prietenie și cooperare dintre țările noastre și vom continua multele proiecte începute în cadrul acestei cooperări”, a spus Vasnețov.

Referindu-se la regiunea transnitreană, Vasnețov a declarat că partea rusă „va contribui la intensificarea negocierilor privind reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul „5+2””.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.