Ambasadorul rus la Londra: Marea Britanie este un participant de facto la războiul din Ucraina

Publicat:

Ambasadorul rus la Londra: Marea Britanie este un participant de facto la războiul din Ucraina

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a afirmat că guvernul britanic este un participant de facto la războiul din Ucraina, relatează presa britanică.

Diplomatul rus aduce drept argumente faptul că Marea Britanie aprovizionează Kievul cu arme și îi furnizează informații de la servicii în timp real, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Kelin a făcut aceste comentarii la postul de televiziune Rossiya-24, a relatat Reuters.

Ambasadorul rus la Londra este protagonistul unor declarații controversate de-a lungul timpului.

„A fost o greșeală gravă a liderilor occidentali să creadă că Ucraina, cu ajutorul occidental în bani și arme, poate prevala. Rusia nu poate fi învinsă deloc”, declara Kelin cu privire la războiul din Ucraina.

SUA „se joacă cu focul”

SUA „se joacă cu focul” în cadrul „războiului său indirect” cu Rusia, a avertizat un diplomat de rang înalt.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat pentru agenția de presă TASS: „Avertizăm că se joacă cu focul. Sunt de multă vreme într-o stare de război indirect cu Federația Rusă”.

Comentariile sale reflectă îngrijorarea Rusiei cu privire la sprijinul continuu al Occidentului pentru Ucraina.

Secretarul de externe al Regatului Unit, Lord Cameron, a declarat la începutul acestei luni că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Marea Britanie pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei ,în timp ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a făcut comentarii similare în timpul unei vizite săptămâna aceasta la Kiev, subliniind totuși că administrația americană nu încurajează astfel de atacuri.

Ataşatul militar britanic la Moscova, declarat „persona non grata”

Ataşatul militar britanic Adrian Coghill a fost declarat  „persona non grata” drept măsură de retorsiune după expulzarea săptămâna trecută a ataşatului militar rus de la Londra și are la dispoziție o săptămână să părăsească teritoriul Rusiei, a anunțat joi Ministerul de Externe rus, menționând că vor urma şi altă măsuri de represalii contra Marii Britanii.

Săptămâna trecută, Regatul Unit a anunţat expulzarea ataşatului militar al ambasadei Rusiei, retragerea statutului diplomatic al unor proprietăţi şi limitarea duratei de valabilitate a vizelor acordate diplomaţilor ruşi.

„Îl vom expulza pe ataşatul militar rus, care este un ofiţer nedeclarat al informaţiilor militare” ruse, afirma la acea vreme ministrul britanic de Interne James Cleverly, într-o declaraţie în faţa parlamentului de la Londra pe tema “activităţilor ostile” ale Rusiei.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

„Vom retrage statutul diplomatic pentru mai multe proprietăţi asociate Rusiei în Regatul Unit (…), vom impune noi restricţii asupra vizelor diplomatice pentru Rusia, inclusiv limitarea duratei de şedere a diplomaţilor ruşi în Regatul Unit”, a adăugat ministrul britanic, care a motivat aceste măsuri prin activităţile ostile ale Rusiei în Regatul Unit şi în Europa.

El a spus că Regatul Unit este deja „un mediu de operare extrem de dificil pentru serviciile ruse de informaţii”, iar noile măsuri vor „contribui la consolidarea rezilienţei noastre în faţa ameninţării ruse”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.