Ambasadorul Rusiei în Italia dă în judecată cotidianul La Stampa pentru publicarea unui articol anti-Putin

Publicat:

Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a declarat, vineri, că dă în judecată cotidianul italian La Stampa pentru publicarea unui articol care susţinea că dacă toate opţiunile de a opri războiul din Ucraina eşuează, singura soluţie rămâne uciderea preşedintelui Vladimir Putin, conform Reuters, scrie news.ro .

”Inutil să spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului şi moralităţii”, a declarat Razov reporterilor, în faţa Parchetului din Roma.


Citește și : NATO nu-şi pemite o breşă de securitate în Arctica

Pe 22 martie, La Stampa a publicat o analiză intitulată ”Dacă uciderea tiranului este singura opţiune”. Materialul preciza că dacă toate celelalte opţiuni nu reuşesc să oprească invazia rusă a Ucrainei, singura soluţie ar putea fi ca cineva să-l omoare pe preşedinte.

Razov a spus că a acuzat cotidianul pentru solicitarea şi tolerarea unei crime.

De asemenea, oficialul rus a criticat, vineri, decizia Italiei de a trimite armament în Ucraina în lupta contra armatei ruse.

”Ceea ce ne îngrijorează este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide cetăţeni ruşi. Există mii şi mii de arme acolo şi nu este clar cum şi când vor fi folosite”, a argumentat el.

”Crizele vin şi pleacă, iar aceasta va dispărea. Dar interesul naţional rămâne întotdeauna. Cred că interesul cheie al poporului rus şi al celui italian este menţinerea relaţiilor normale”, a conchis Razov.

Editorul publicaţiei La Stampa, Massimo Giannini, a respins acuzaţia.

Citește și : ALERTĂ de securitate la Belfast! Ministrul irlandez de externe a fost EVACUAT în grabă (VIDEO)!

”Nu luăm lecţii de la un regim iliberal care măcelăreşte umanitatea şi adevărul”, a spus el, într-un videoclip postat pe site-ul ziarului.

Giannini a mai precizat că analiza a subliniat în concluzie că a ucide un tiran nu rezolvă aproape niciodată problemele, dimpotrivă, ar putea înrăutăţi situaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.