X

Ambasadorul SUA la Chișinău, decorat cu Ordinul de Onoare. Maia Sandu a semnat decretul

Ambasadorul SUA la Chișinău, decorat cu Ordinul de Onoare. Maia Sandu a semnat decretul

Pe final de mandat, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”. Un decret care prevede conferirea distincției a fost semnat pe 27 mai de președinta Maia Sandu.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă la aprofundarea relațiilor moldo-americane și la implementarea reformelor democratice și economice în țara noastră , precum și pentru susținerea eforturilor Republicii Moldova de consolidare a securității naționale, domnului Kent D. Logsdon, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, i se conferă „Ordinul de Onoare””, se arată în decretul semnta de Maia Sandu, potrivit newsmaker.md.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Precizăm că ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, își încheie mandatul. Diplomatul a depus jurământul de intrare în funcție în 2019.

Noul ambasador SUA în Moldova va fi Kelly Adams-Smith. Candidatura acesteia a fost nominalizată de președintele SUA, Joe Biden, pe 14 martie.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Tags: Kent LogsdonMaia Sandu
Politică