Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Publicat:

Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă – în lume – cu aproape doi ani în perioada 2019-2021, dezvăluie vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aneantizând zece ani de progrese, relatează AFP.

Din 2019 şi până în 2021, speranţa de viaţă a scăzut cu 1,8 ani, la 71,4 ani, nivelul său din 2012, arată OMS într-un raport anual privind statistici sanitare mondiale, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

”Asta înseamnă că este cu adevărat necesar (…) să veghem la menţinerea unui mediu stabil, pentru ca toate populaţiile, indiferent unde se află, să poată prospera”, a subliniat într-o conferinţă de presă subdirectoarea generală a OMS, dr. Samira Asma.

Totodată, speranţa de viaţă a unei persoane sănătoase a scăzut cu 1,5 ani, la 61,9 ani în 2021, nivelul din 2012.

”În doar doi ani, pandemia covid-19 a şters un deceniu de progrese în domeniul speranţei de viaţă”, a subliniat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”De aceea, noul acord privind pandemiile”, pe care statele membre OMS îl negociază, ”este atât de important”, a subliniat el.

Un astfel de tratat poate servi, potrivit directorului OMS, ”nu doar unei consolidări a securităţii sanitare mondiale, ci şi protejării investiţiilor pe termen lung în domeniul sănătăţii şi promovării echităţii în interiorul ţărilor şi între ele”.

Speranţa de viaţă nu a scăzut în acelaşi fel peste tot în lume în timpul pandemiei covid-19, care s-a soldat cu milioane de morţi.

Citeşte şi: Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

OMS precizează într-un comunicat că regiunile Americilor şi Asiei de Sud-Est au fost cel mai greu afectate, unde speranţa de viaţă a scăzut cu aproximativ trei ani, iar speranţa de viaţă a persoanelor sănătoase cu 2,5 ani în perioada 2019-2021.

În schimb, regiunea Pacificului de Est a fost mai puţin afectată, iar speranţa de viaţă a scăzut cu 0,1 ani şi cu 0,2 ani în cazul persoanelor sănătoase, în aceeaşi perioadă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente

VIDEO - Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente Profesorul Zhang Lin a dedicat șase...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august În cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru...

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.