X

Ambasadorul UE în Moldova: Compensațiile la facturi au redus nivelul sărăciei energetice cu 43%

Ambasadorul UE în Republica Moldova Jānis Mažeiks a participat astăzi, 1 noiembrie, la evenimentul de lansare a programului „Ajutor la contor” pentru sezonul rece 2023-2024.

Oficialul a încurajat moldovenii să se informeze din surse sigure despre cum pot accesa platforma fondului și a spus că UE a sprijinit crearea fondului de reducere a vulnerabilității energetice din Moldova ca răspuns la criza energetică.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

De asemenea, Jānis Mažeiks susține că, „inclusiv cu sprijinul UE, în 2022, peste 895.000 de familii au beneficiat de compensații la facturi” și că „aceste compensații au redus nivelul sărăciei energetice cu 43%”.

„Îmi face plăcere să fiu prezent la lansarea de către Guvern a celui mai important instrument de adresare a vulnerabilității energetice. Uniunea Europeană a sprijinit crearea fondului de reducere a vulnerabilității energetice din Republica Moldova ca răspuns la criza energetică. Uniunea Europeană este aproape de cetățenii Republicii Moldova”, a spus oficialul european.

Potrivit lui, criza energetică provocată de Federația Rusă a afectat puternic țările UE. Cu toate acestea, după părerea lui, UE a găsit resurse necesare pentru a sprijini Moldova, a doua cea mai afectată de război țară, după Ucraina.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„Încurajez cetățenii să se informeze din surse sigure despre cum pot accesa platforma fondului și vă doresc o iarnă cât mai ușoară și plăcută”, a conchis diplomatul.

Tags: Federatia RusaJanis MazeiksMoldovaucrainaUE
Categorii: EconomieȘtirile zileiU.E.