Americanii comemorează atacurile din 9/11. Mii de oameni sunt aşteptaţi la Ground Zero

Publicat:

 În timp ce Statele Unite ale Americii (SUA) se confruntă cu distrugeri provocate de două uragane puternice survenite în decurs de trei săptămâni, americanii comemorează luni una dintre cele mai înfricoşătoare zile prin care a trecut naţiunea: atentatele din 11 septembrie 2001, potrivit unui comentariu al AP, citat de agenţia MIA.

Mii de persoane care au avut de suferit din cauza atentatelor, supravieţuitori, rude, salvatori şi alţii se aşteaptă să vină luni la World Trade Center din New York, la ”Ground Zero”, pentru a comemora cel mai sângeros atac terorist de pe pământul american, relatează şi agerpres.


După 16 ani de la tragicul eveniment, desfăşurarea comemorării a devenit ceva obişnuit: citirea numelor tuturor celor morţi, momente de reculegere, bătăi de clopot şi două fascicule puternice de lumină ce strălucesc în timpul nopţii.

Citeşte şi: Incident armat în Texas. Opt oameni au murit, printre care şi atacatorul – VIDEO

Cu toate acestea, fiecare ceremonie are şi note personale. De-a lungul anilor, unele dintre persoanele care au citit numele celor morţi au adăugat şi mesaje, de la unele cu caracter general (”Lucrurile despre care credem că ne despart nu sunt de fapt aşa, suntem toţi parte a acestui Pământ”) la cele cu caracter personal (”Te iubesc şi mi-e dor de tine”).

”Mulţumesc, New York, pentru omagierea în continuare a victimelor atentatelor şi pentru privilegiul de a le citi numele”, adăuga Judy Bram Murphy anul trecut. Ea şi-a pierdut soţul, pe Brian Joseph Murphy, în tragicul eveniment.

Aproape 3.000 de persoane au murit când avioane deturnate s-au prăbuşit pe turnurile de la World Trade Center din New York, pe clădirea Pentagonului şi pe un câmp în apropiere de Shanksville, în statul Pennsylvania, pe 11 septembrie 2001, făcând ca America să ajungă la o nouă conştientizare a ameninţării reprezentate de terorismul global.

Citeşte şi: Hoţii şi-au făcut de cap în timpul uraganului. Magazinele au fost DEVASTATE – VIDEO

Donald Trump, care s-a născut la New York, va participa la ceremonie pentru prima dată în calitate de preşedinte al ţării. El va păstra un moment de reculegere la ora cu aproximaţie la care a avut loc atacul cu primul avion. Potrivit Casei Albe, el va fi însoţit de ”Prima Doamnă” Melania Trump. El intenţionează de asemenea să asiste la o ceremonie ce va avea loc la Pentagon, unde vor fi prezenţi ministrul apărării James Mattis şi generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major Interarme.

Vicepreşedintele Mike Pence şi ministrul de interne Ryan Zinke urmează să ia cuvântul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ”Flight 93 National Memorial”, monument ridicat în apropiere de Shanksville, într-o zonă rurală, unde unul dintre avioanele deturnate s-a prăbuşit după ce pasagerii şi membrii echipajului s-au luptat pentru a prelua controlul de la terorişti, care deturnaseră aparatul şi voiau să-l direcţioneze către Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.