Americanii îi pun la respect pe turci. Ankara NU va mai avea tratament preferenţial!

Publicat:

Washingtonul a pus capăt tratamentului comercial preferenţial de care beneficia Turcia, care-i permitea să exporte în Statele Unite produse fără să plătească taxe vamale, însă a redus la jumătate taxele vamale impuse importurilor de oţel turcesc, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Casa Albă a apreciat joi, într-un comunicat, că este ”adecvat” să pună capăt participării Turciei la Sistemul Generalizat al Preferinţelor (SGP), pe baza noii dezvoltări economice turce.


Citeşte şi: Un F-16 american s-a prăbuşit în sudul Californiei – FOTO/VIDEO

Această decizie intră în vigoare vineri, a precizat Casa Albă.

Donald Trump a impus anul trecut taxe vamale de 20% importurilor de aluminiu turc şi de 50% celor de oţel, cu scopul de a exercita presiuni asupra Ankarei pentru a obliga să-l elibereze pe pastroul american Andrew Brunson, acuzat de autorităţile turce de terorism. El a fost eliberat în octombrie.

Casa Albă a a mai anunţat că reduce la 25% taxele vamale impuse importurilor de oţel turc.

”Menţinerea taxelor vamale actuale, de 25%, impuse celei mai mari părţi a ţărilor este necesară şi adecvată pentru moment, pentru a se remedia ameninţarea slăbirii securităţii naţionale”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Jurnalist mexican ASASINAT în Playa del Carmen

Turcia făcea parte dintre cele 120 de ţări care participă la SPG, un program care vizează să promoveze dezvoltarea economică a unor beneficiari prin eliminarea barierelor comerciale la mii de produse.

În cadrul SPG, Statele Unite au importat în 2017 produse turce în valoare de 1,66 de miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro), reprezentând 17,7% din importurile americane provenind din Turcia, potrivit unor date de la Biroul reprezentantului însărcinat cu Comerţul (USTR).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.