Americanii nu văd rostul zborurilor iraniene în Venezuela

Publicat:

Statele Unite consideră lansarea unui zbor direct Teheran-Caracas de către compania privată iraniană Mahan Air drept un “gest motivat politic” şi “nu există motive comerciale”, a declarat luni un oficial al Casei Albe, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Iranul se alătură astfel Chinei şi Rusiei, care au efectuat transporturi în Venezuela în sprijinul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro. Maduro este sub presiune să demisioneze şi să-i lase locul liderului opoziţiei Juan Guaido, susţinut de Statele Unite şi majoritatea ţărilor occidentale.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

“Din punctul nostru de vedere, nu există niciun motiv comercial pentru a stabili acest zbor în acest moment”, a declarat oficialul Casei Albe, vorbind cu condiţia anonimatului.

“Este un gest motivat politic care nu este de ajutor poporului venezuelean întrucât nu accelerează schimbarea pe care o dorim”, a adăugat el.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Organizaţia Aviaţiei Civile iraniene a anunţat luni că la bordul zborului non-stop de 16 ore s-ar fi aflat oficiali ai Ministerului de Externe de la Teheran în drum spre Caracas.

Mahan Air este sancţionată de Statele Unite din 2011 pentru sprijinul acordat Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) iraniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.