Amnesty International anunță ‘o anchetă imparţială’ după sinuciderea unuia dintre angajații săi

Publicat:

ONG-ul Amnesty International a anunţat joi că va efectua ‘o anchetă imparţială’ după sinuciderea în luna mai a unuia dintre angajaţi în birourile sale din Paris, bărbatul fiind afectat, potrivit colegilor lui, de condiţiile de lucru, relatează AFP.

Lansarea acestei investigaţii survine după o petiţie trimisă de ‘prieteni şi colegi’ ai lui Gaëtan Mootoo, cercetător pentru Africa de Vest, găsit mort la 26 mai în sediul Amnesty International din Paris, scrie agerpres.


Într-o scrisoare consultată de AFP, ei cer o ‘anchetă independentă asupra morţii tragice a lui Gaetan’ şi consideră că aceasta trebuie să fie ‘efectuată de un organism transparent, complet independent şi imparţial’.

Citește și : Regimul preşedintelui al-Assad ‘nu mai este ferit de represalii’, avertizează Netanyahu

‘Condiţiile de muncă de la Amnesty International au fost transformate complet în urma unei restructurări recente şi acest lucru l-a afectat profund pe Gaëtan”, au scris ei, încercând să “prevină alte tragedii”.

Ei au adăugat că Gaëtan Mootoo, care lucra de mai bine de 30 de ani pentru Amnesty, a lăsat un bilet în care explică, potrivit lor, că a cerut ajutor ‘din cauza suprasolicitării; ajutor care nu a fost niciodată avut în vedere’.

‘Noi credem că acest eveniment grav şi fără precedent în istoria organizaţiei necesită cea mai mare transparenţă şi responsabilitate din partea Amnesty International’, au estimat prietenii şi colegi ai defunctului.

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a Amnesty International, cu sediul central la Londra, a declarat ca ONG-ul ‘intenţionează să efectueze o anchetă imparţială”, dând asigurări în acelaşi timp că ‘aceasta nu va interfera în niciun mod cu ancheta oficială în curs”.

Ea a adăugat că nu poate comenta cu privire la biletul lăsat de Gaëtan Mootoo care se află ‘în mâinile autorităţilor franceze’.

Citește și : Vladimir Putin: Trupele ruse se vor afla în Siria atâta vreme cât Moscova ‘va avea acolo un interes’

Gaëtan Mootoo lucra pentru secretariatul internaţional al Amnesty, care desfăşoară activităţi de cercetare şi supervizează acţiunile de campanie.

‘De mai bine de treizeci de ani, Gaëtan a semnalat cazuri de încălcări ale drepturilor omului în Africa de Vest şi a lucrat intens astfel să se facă dreptate victimelor şi comunităţilor afectate’, a declarat Salil Shetty, secretar general al Amnesty International, într-un comunicat difuzat pe 27 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.