Anca Dragu a participat la reuniunea FMI și a Băncii Mondiale. Următoarea şedinţă, programată să se desfășoare în Moldova.

Publicat:

Anca Dragu a participat la reuniunea FMI și a Băncii Mondiale. Următoarea şedinţă, programată să se desfășoare în Moldova.

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, însoțită de o delegație a BNM, a participat la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale (BM) din care face parte Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe creșterea economică, riscurile inflaționiste și măsurile de politică monetară luate de băncile centrale, consolidarea guvernanței instituțiilor financiare, dar și impactul războiului din Ucraina și al celui din Israel asupra sectorului financiar. Printre subiectele abordate au figurat și impactul schimbărilor climatice, intensificarea fragmentării economiei pe criterii geografice, perspectivele de creștere economică în condițiile unei creșterii moderate a productivității. Un subiect al discuțiilor a constituit necesitatea asigurării mijloacelor adecvate pentru menținerea stabilității financiare globale.


În cadrul reuniunii, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a transmis tuturor participanților invitația de a participa la următoarea şedinţă a Constituenței, programată să se desfășoare în Republica Moldova.

În continuarea vizitei, delegația BNM a avut o întrevedere cu Brian Mccauley, secretar adjunct pentru Europa și Eurasia la Departamentul Trezoreriei SUA. Discuțiile s-au axat pe perspectivele macroeconomice și agenda de reforme a Băncii Centrale, programul cu FMI.

Ședințele de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale constituie o oportunitate unică de realizare a schimbului de experiență și opinii ale diverselor țări în domeniile dezvoltării economice și stabilității financiare în contextul evoluțiilor regionale și globale curente, precum și pe termen lung. La acestea participă reprezentanți ai autorităților similare din toate țările unde se înregistrează prezența celor două organizații internaționale, dar și reprezentanți ai entităților și organizațiilor – parteneri de dezvoltare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.