Anchetă într-o școală austriacă după ce elevii s-au jucat de-a ‘naziștii și evreii’

Publicat:

Un grup de elevi ai unei şcoli medii din Austria sunt anchetaţi după ce s-au jucat şi au acţionat ca naziştii membri SS şi evreii, în urma vizionării unui film în care un experiment social antifascist scapă de sub control, a anunţat joi un purtător de cuvânt al procuraturii, citat de agenţia dpa, potrivit agerpres.

Incidentele au avut loc în timp ce elevii de 13 şi 14 ani învăţau despre Al Doilea Război Mondial şi naţional-socialism la şcoala lor din Zurndorf în estul Austriei, a declarat avocatul copiilor Andreas Schweitzer pentru agenţia germană de presă.


Citește și: Senatul argentinian respinge legalizarea avortului

Elevii au citit de asemenea cartea “The Wave” şi au vizionat filmul cu acelaşi nume.

Ambele se bazează pe povestea reală a unui profesor de istorie din SUA care face ca elevii clasei sale să adopte un comportament fascist, pentru a le arăta elevilor cum naţional-socialismul i-a cuprins pe oamenii obişnuiţi.

Ca şi în experimentul original, lucrurile se pare că au scăpat de sub control în cazul austriac, care s-a întâmplat în martie şi a fost raportat pentru prima oară joi de ziarul Kurier.

Citește și: Paradisul din Indonezia a fost lovit de un nou cutremur puternic

Unul dintre elevii austrieci le-a cerut altora să facă un salut similar cu cel al lui Hitler, iar alţi elevi au fost hărţuiţi, potrivit cotidianului.

Cinci adolescenţi sunt cercetaţi pentru încălcarea legii austriece ce interzice activităţile neonaziste, a anunţat un purtător de cuvânt al procuraturii în Eisenstadt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.