Anchetatorii FBI consideră că atacatorul saudit din Florida a acţionat singur

Publicat:

Anchetatorii consideră că locotenentul Forţelor Aeriene Saudite care a omorât vineri trei persoane şi a rănit alte opt la o bază a Marinei SUA din Pensacola, în Florida, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie, a acţionar singur, a anunţat duminică FBI, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Rachel Rojas, agent special responsabil de biroul FBI din Jacksonville, a spus că atacatorul a folosit o armă model Glock 45 de 9 mm pe care a cumpărat-o legal în Florida.


Citește și : Incident armat în apropierea Palatului prezidențial de la Ciudad de Mexico – Patru morți

“Conform evaluării noastre actuale, atacul a fost comis de o singură persoană înarmată, iar în acest caz nu au fost făcute arestări”, a declarat Rojas, anchetatoare principală în acest caz, într-o conferinţă de presă.

“Lucrăm intens pentru a-i descoperi motivele şi aş cere răbdare pentru a face lucrurile cum trebuie”, a mai afirmat ea.

Autorităţile au confirmat că suspectul era un membru al Forţelor Aeriene Regale Saudite care se afla la respectiva bază ca parte a unui program de instruire al Marinei SUA menit a strânge legăturile cu aliaţii străini.

FBI l-a identificat ca fiind loc locotenentul Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani.

Un adjunct de şerif l-a împuşcat mortal pe atacator, au spus autorităţile. A fost al doilea atac soldat cu morţi de la o bază militară din SUA în interval de o săptămână.

Citește și : Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu FMI pentru un împrumut de 5,5 miliarde de dolari

Într-un interviu apărut duminică, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat că a cerut forţelor armate să revizuiască securitatea la bazele militare şi procesul de triere a soldaţilor străini care vin în SUA pentru instruire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.