Andrei Donică cere amânarea alegerilor locale pentru funcția de primar general al Chișinăului

Publicat:

Președintele Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, Andrei Donică, cere amânarea alegerilor locale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pe motiv că a fost defavorizat din punct de vedere electoral, fiindu-i puse intenționat o mulțime de piedici ca să nu participe la dezbateri și să nu fie mediatizate evenimentele pe care le-a organizat.

Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Donică a amintit despre faptul că dosarul său de înregistrare în cursa pentru șefia Capitalei a fost respins de către Consiliul Electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, însă, instanțele de judecată de toate nivelurile i-au dat dreptate.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Dar toate aceste etape au durat. Abia acum câteva zile a fost inclus în buletinul de vot în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Aceasta deși, potrivit lui, deja decizia primei instanțe a fost executorie. Dar organul electoral s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău. Instanța de Apel a menținut decizia instanței de fond, dar oricum Consiliul a mers și la Curtea Supremă de Justiție.

„Special ca eu să nu pot în mod normal activa și promova ideile ca și restul candidaților. Eu real am fost defavorizat față de toți concurenții electorali. Pentru asta și cer să fie amânate aceste alegeri și să-mi fie acordate drepturile mele legale”, a declarat candidatul.

Andrei Donică este de părere că sunt persoane concrete care au avut interes ca el să nu fie înregistrat în cursă.

„Eu practic am pierdut toată campania, fiind nevoit să umblu prin judecăți, să scriu cereri și referințe. Am primit actul că sunt înregistrat oficial abia pe 30 octombrie. Vă dați seama? Or, potrivit Codului electoral, concurentul electoral are dreptul să înceapă campania doar după ce este înregistrat. Rezultă că eu am putut să încep campania de pe 31 octombrie, pe 1, 2, 3 noiembrie. Sunt 4 zile, pentru că sâmbătă și duminică nu se poate de făcut nimic. Adică eu am fost stopat totalmente, din toate punctele de vedere”, afirmă liderul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Potrivit lui, oamenii nici până acum nu cunosc că sunt 28 de candidați, cred că sunt doar 27. Și acum, în opinia sa, alegătorii nu vor mai observa schimbarea. „Rezultă că mi-au rămas doar patru zile și sunt defavorizat. Este o încălcare foarte gravă și e clar că alegerile nu vor fi așa cum trebuie să fie. Și e clar că și rezultatele vor fi altele”, a menționat Andrei Donică.

Candidatul a insistat că toate instanțele de judecată au demonstrat că organul electoral nu a avut dreptate. Astfel, vor urma și alte adresări în instanță, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde își va cere dreptate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate Amfore, obiecte din aur, picturi:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.