Andrei Iavorschi revine la șefia INP și îşi cere toate salariile pe perioada suspendării

Publicat:

Andrei Iavorschi revine la șefia INP și îşi cere toate salariile pe perioada suspendării

Directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi, suspendat din funcție în 2022, anunță că Procuratura Anticorupție a clasat cauza penală, care a stat la baza suspendării sale. Drept urmare, acesta a solicitat repunerea în drepturi și achitarea salariilor pe perioada îngrădirii profesionale, transmite Unimedia.md.

„La 30 ianuarie PA a clasat cauza penală care a stat la baza suspendării mele din funcție și a fost utilizată inclusiv pentru denigrarea instituției.


Regretabil că, PA cu mare fast anunță deschiderea cauzelor ilegal și foarte silențios le clasează. La 31.01.2024 ministra Justiției a fost informată despre clasarea cauzei și încetarea suspendării, precum și solicitarea de repunere în drepturi cu achitarea salariilor pe perioada îngrădirii profesionale.

Andrei Iavorschi revine la șefia INP și îşi cere toate salariile pe perioada suspendării

Oare ce abuzuri va comite în continuare promotorul justiției reformate, rămâne de văzut.

Potrivit art. 467 CPP, ordonanțele procurorului sunt documente executorii și obligatorii pentru toate persoanele”, scrie Andrei Iavorschi, pe pagina sa de Facebook.

Andrei Iavorschi revine la șefia INP și îşi cere toate salariile pe perioada suspendării

În septembrie 2023, directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi, suspendat din funcție în 2022, declara că revine la serviciu. „Procurorul pe caz a înaintat demersul de prelungire a măsurii, care a fost respins de judecătorul de instrucție”, a scris Iarovschi atunci.

Citeşte şi: Cristina Gherasimov a depus jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană – Stiripesurse.md

Andrei Iavorschi a fost suspendat din funcție pe 15 iulie 2022, la decizia ministrului Justiției, ca urmare a demersului Procuraturii Anticorupție în legătură cu inițierea urmăririi penale în privința acestuia.

Andrei Iavorschi revine la șefia INP și îşi cere toate salariile pe perioada suspendării

În ianuarie 2019, șeful Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi, a spus că nu vede „o problemă” că primarii Victor Bogatico și Ilan Șor, ambii condamnați de prima instanță, au obținut certificate de integritate diferite. De asemenea, dânsul a menționat că orice informație prezentă în documente este în baza datelor obținute la inspectorat, iar o oarecare greșeală nu poate exista.

În certificatul lui Victor Bogatico era menționat, în aliniatul cu privire la dreptul de a ocupa anumite funcții publice, despre faptul că acesta a fost condamnat pe articolul 326 al. 2 din Codul Penal al Republicii Moldova. Pe de altă parte, în certificatul de integritate al lui Ilan Șor, și el condamnat penal în primă instanță, nu exista vreo mențiune de acest gen.

La 10 iulie 2023, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, l-a prezentat colectivului Inspectoratului Național de Probațiune pe noul director interimar, Viorel Sochircă. Totodată, aceasta i-a înaintat câteva solicitări noului șef al instituției.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar...

VIDEO – Filmul coșmarului din Italia. Cum arăta insula pe care se aflau cei trei tineri români înainte să fie înghițită de viitură

VIDEO - Filmul coșmarului din Italia. Cum arăta insula pe care se aflau cei trei tineri români înainte să fie înghițită de viitură Speranţele ca...

Solstițiul de vară. Ce să nu faci niciodată în cea mai lungă zi a anului. Tradiții și superstiții

Solstițiul de vară. Ce să nu faci niciodată în cea mai lungă zi a anului. Tradiții și superstiții Solstițiul de vară este cea mai lungă...

Oraşul din România declarat ‘destinația turistică a anului 2024’

Oraşul din România declarat 'destinația turistică a anului 2024' Sibiul a fost desemnat destinația turistică a anului 2024 și oraș care inspiră. Încântând atât turiștii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.