X

Andrei Năstase: Un eșec la referendum va compromite viitorul european al R.Moldovei

Andrei Năstase: Un eșec la referendum va compromite viitorul european al R.Moldovei

Andrei Năstase susține că în ultima perioadă devine tot mai evident faptul că guvernarea, care nu are reușite palpabile cu care să vină în fața oamenilor, este depășită și de eforturile și energiile oponenților integrării de a compromite acest exercițiu, făcând astfel îndoielnice șansele ca acest referendum să atingă voința majoritară a populației țării. Într-un apel public lansat astăzi, Năstase menționează că un eventual eșec la referendumul cu privire la integrarea europeană va compromite viitorul european al Republicii Moldova.

„Sunt un convins și puternic susținător al integrării europene a Moldovei independente. Am scos sute de mii de oameni în stradă tocmai pentru că acest deziderat risca să fie compromis de o guvernare cleptocrată, pretins pro-europeană, pretins democrată, care prin hoțiile și atacurile grosolane la democrație și la statul de drept a atentat la drepturile și libertățile oamenilor. Pentru apărarea acestui deziderat suntem gata să ieșim din nou în stradă, să ne îndeplinim visul până la capăt. Dar nu vom accepta niciodată ca cineva să folosească în scop personal acest deziderat național, cu riscul de a deturna până și acest vis al cetățenilor noștri”, a declarat Andrei Năstase într-o conferință de presă la IPN.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit lui, un om de stat responsabil nu procedează așa cum o face actualul președinte. Un om de stat responsabil unește societatea în jurul unui proiect de țară, în jurul unui ideal și nu o dezbină doar pentru vremelnicele sale interese personale și partinice. „Vreau să semnalez un mare pericol, un risc iminent care poate apărea odată cu un eventual eșec al referendumului pe care Maia Sandu și PAS îl organizează pentru a frauda alegerile prezidențiale și a se asigura de rămânerea la putere pe parcursul următorilor 4 ani din viața fiecăruia dintre noi și a familiilor noastre dornice de pace, liniște, bunăstare și bună înțelegere”, a notat Andrei Năstase.

În opinia sa, o modificare a pragului sau a numărului de alegători în procesul deja lansat, ar pune cruce definitiv pe fragila democrație care mai există, ar fi un mare abuz și o ilegalitate care ar crea un precedent extrem de periculos. „Oameni dragi din țară și din diasporă, parteneri externi ai țării, vă rog să faceți un simplu exercițiu de imaginație: ce ar putea face Șor sau alte forțe politice, adversare ale integrării europene pe baza acestui precedent lăsat la îndemâna hazardului. De aceea, ca om care a militat în permanență pentru punerea în aplicare a democrației cu mijloacele sale esențiale, precum referendumul, le cer public Maiei Sandu și PAS să nu se joace cu viitorul european al Moldovei, să se uite ce s-a întâmplat zilele trecute la votul din Europa și să înțeleagă că asta li se poate întâmpla și lor în alegerile prezidențiale și parlamentare, dar și mai grav, la votul pentru referendum”, a mai spus Andrei Năstase.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Tags: Andrei NăstaseMoldovareferendum
Politică