X

Andrei Revenco: Cea mai mare provocare nu doar pentru turismul medical, dar pentru turism în general, este infrastructura

Andrei Revenco: Cea mai mare provocare nu doar pentru turismul medical, dar pentru turism în general, este infrastructura

Cea mai importantă provocare nu doar pentru turismul medical, dar pentru turism în general, este infrastructura. Autoritățile din Moldova trebuie să acorde o atenție deosebită acestui aspect, în special aeroportului. Despre aceasta a menționat directorul executiv al Asociației de Turism Medical din Moldova, Andrei Revenco, în cadrul dezbaterii publice „Parteneriatul moldo-român în domeniul turismului, strategii comune de dezvoltare”, organizată de Agenția de presă IPN.

Potrivit directorului executiv al asociației, partenerii din afara țării cu o vastă experiență în domeniul turismului spun că, în următorii cinci ani, aproximativ cinci milioane de cetățeni străini vor vizita Republica Moldova, o parte semnificativă dintre aceștia venind în căutare de tratament medical.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Directorul executiv al Asociației de Turism Medical din Moldova a menționat că obținerea președinției Republicii Moldova în Consiliul Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani a fost rezultatul unui efort comun. În prezent, principala prioritate este promovarea turismului medical la nivel internațional și digitalizarea serviciilor pentru a facilita accesul pacienților la informații. Andrei Revenco a spus că noul statut va crește vizibilitatea țării la nivel global, precizând că se lucrează intens la promovare nu doar a turismului medical, dar și turismului în general. „Cea mai importantă resursă a Republicii Moldova sunt oamenii, iar noi încercăm să-i promovăm și să-i punem în valoare”, a spus directorul executiv al asociației.

Andrei Revenco a comunicat că cea mai bună promovare a turismului medical este de la om la om, de aceea în proces de promovare va fi implicată diaspora. În opinia sa, diaspora poate aduce plus valoare țării, în special a domeniului economic. „Imaginați-vă că noi avem aproximativ un milion de cetățeni în afara țării. Să admitem că fiecare cetățean trimite câte un pacient în Republica Moldova pe an. Un pacient care vine în scopuri medicale în Republica Moldova lasă 3000-5000 de euro”, a menționat Andrei Revenco.

Directorul executiv al Asociației de Turism Medical din Moldova a spus că țara este recunoscută în special pentru turismul dentar. Andrei Revenco a exemplificat că în Moldova este o clinică privată de stomatologie care a început deja construcția unui hotel anume pentru pacienții lor care vin din afara țării. Un alt serviciu în dezvoltare este chirurgia plastică, cu medici specializați care întrunesc toate standardele internaționale și efectuează diverse intervenții. În Statele Unite, o intervenție chirurgicală plastică la un medic care are peste 30 de mii de operații ar costa 50 de mii de dolari, în timp ce un medic din Republica Moldova, cu aceeași experiență și număr de operații, poate oferi tarife mult mai accesibile, a spus directorul executiv al asociației.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Un alt serviciu distinctiv în oferta turistică a țării este fertilizarea in vitro, care în Republica Moldova înregistrează o rată de succes foarte ridicată. Andrei Revenco a spus că rata de succes la nivel de țară depășește 40%, ceea ce atrage pacienții din străinătate să aleagă Moldova pentru aceste proceduri.

Dezbaterea publică „Parteneriatul moldo-român în domeniul turismului, strategii comune de dezvoltare” este ediția a șaptea din cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare. Continuitate”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestei dezbateri nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Tags: Andrei Revencoinfrastructuraturism
Social