Angajaţii parlamentului ungar sunt obligaţi să se vaccineze, dar nu şi deputaţii

Publicat:

Recentele instrucţiuni ca toţi cei care lucrează la Parlamentul Ungariei să se vaccineze anti-COVID-19 se aplică oficialilor şi angajaţilor acestuia, dar nu şi deputaţilor, a declarat secretarul de presă al legislativului unicameral ungar, Zoltan Szilagyi, transmite joi MTI, potrivit agerpres.

Szilagyi a precizat într-o declaraţie pentru MTI că aceste instrucţiuni “nu pot cuprinde astfel de stipulări”.


Citeşte şi: China anunţă un acord cu SUA pentru ‘consolidarea acţiunii climatice’ – Black News

Secretarul de presă a făcut această precizare în urma relatărilor din presă care au sugerat că deputaţilor li s-ar cere să se vaccineze.

“Vă cer din inimă să cooperaţi, atât în numele siguranţei, cât şi al sănătăţii şi al salvării de vieţi”, a scris într-o notificare directorul general al parlamentului, Such Gyorgy.

În Ungaria, cel mai recent bilanţ al pandemiei de coronavirus arăta, miercuri, 8434 infectări şi 98 decese noi în 24 de ore şi 5.790.912 persoane vaccinate cu “schema completă”.

Vezi şi: Patru astronauţi au decolat spre SSI la bordul SpaceX – VIDEO – Black News

Şefa Departamentului de Sănătate Publică din Ungaria, Cecilia Muller, i-a îndemnat pe unguri, în marja unui seminar miercuri seara la Bruxelles, să se mai vaccineze o dată dacă au trecut peste patru luni de la doza a doua, întrucât nivelul de anticorpi poate scădea la şase luni după a doua doză, or doza booster “ar putea ridica din nou nivelul anticorpilor la 80-90%”.

Muller a menţionat că noul coronavirus poate produce rapid noi variante şi “posibilitatea ca dozele de vaccin să trebuiască repetate la fiecare şase luni nu poate fi exclusă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.