Angela Merkel a cerut mai multă ‘solidaritate’ între ţările Uniunii Europene în problema migrației

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi mai multă ‘solidaritate’ între ţările Uniunii Europene în chestiunea migraţiei, ea răspunzând astfel cererii preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, de a se renunţa la cotele obligatorii de refugiaţi, informează agenţia EFE, conform agerpres .

Această ‘solidaritate’ între statele UE trebuie să se manifeste atât în ‘ordonarea şi gestiunea’ fluxurilor migratorii, cât şi în a primi migranţi, consideră Merkel, care a susţinut o politică a uşilor deschise pentru migranţi, astfel că în Germania au sosit din anul 2015 peste un milion de solicitanţi de azil.


‘Nu se poate să nu existe solidaritate internă’, a continuat Merkel în declaraţia dată presei la sosirea la Consiliul European, insistând că statele din prima linie a fluxurilor migratorii suportă o presiune prea mare, prin urmare în opinia ei se impune revizuirea Regulamentului de la Dublin, ce reglementează soluţionarea cererilor de azil în UE.

Citește și : Zeci de refugiaţi africani vor fi găzduiți în estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Germania

Liderii statelor UE discută la summit joi seara despre revizuirea acestui regulament, care face referire în special la propunerea deja aprobată de Parlamentul European privind instituirea unor cote obligatorii şi permanente de refugiaţi. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut renunţarea la astfel de cote, solicitare dezaprobată de Comisia Europeană.

Pe de altă parte, Merkel a părut mai ambiguă în chestiunea reformei zonei euro, deşi a subliniat că este important să se ‘consolideze Uniunea Economică şi Monetară’. Cât despre propunerile avansate de preşedintele francez Emmanuel Macron privind un buget comun al zonei euro şi crearea unui post de ministru de finanţe al acestei zone, cancelarul german a spus că intenţionează să pună pe masă în această dezbatere faptul că important este să se vorbească ‘nu doar despre bani’, ci şi de alte chestiuni, precum ‘competitivitatea’ şi ‘eficienţa’.

Astfel, în opinia Angelei Merkel prioritatea trebuie să fie creşterea competitivităţii zonei euro şi omogenizarea diferitelor economii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.