Angela Merkel face o vizită de adio în Israel

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel, care părăseşte puterea la toamnă, va efectua o vizită în Israel între 28 şi 30 august, unde se va întâlni cu prim-ministrul Naftali Bennett, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al guvernului la Berlin, citat de France Presse şi DPA, potrivit agerpres.

Cancelarul, care pleacă după 16 ani la putere, se va întâlni cu Bennett duminică dimineaţă la Ierusalim, a declarat purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer, într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Cercetătorii suedezi publică un studiu halucinant: A face copii este DĂUNĂTOR mediului înconjurător! – Black News

Cei doi lideri vor ţine ulterior o conferinţă de presă comună, înainte de o întrevedere a dnei Merkel cu noul preşedinte israelian, laburistul Yitzhak Herzog, precum şi cu ministrul de externe, Yair Lapid.

Printre altele, cancelarul va vizita împreună cu Bennett Memorialul Yad Vashem, dedicat victimelor Holocaustului.

“Germania şi Israel sunt legate printr-o prietenie unică pe care dorim să o consolidăm din nou”, a subliniat cancelarul Angela Merkel la 13 iunie după numirea lui Bennett, care i-a succedat lui Benjamin Netanyahu, la putere timp de 12 ani.

Dna Merkel a avertizat la 22 mai împotriva unor manifestări rasiste sau antisemite în timpul demonstraţiilor în favoarea cauzei palestiniene din primăvară în Germania, în cursul cărora au fost arse steaguri israeliene.

Germania este îngrijorată faţă de renaşterea antisemitismului, în special având la origine extrema dreaptă, mai ales după un atentat eşuat în octombrie 2019 împotriva unei sinagogi din Halle, comis de un extremist adept al tezelor revizioniste.

Comunitatea evreiască, în plină renaştere de la reunificarea Germaniei şi sosirea a sute de mii de evrei din fosta Uniune Sovietică, denunţă de asemenea antisemitismul ce predomină în unele cercuri musulmane, în special după sosirea refugiaţilor în 2015 şi 2016 din ţări arabe ostile Israelului, notează AFP.

Citeşte şi: Germania a intrat în al patrulea val de infectare cu coronavirus – Black News

La 76 de ani de la sfârşitul Celui de-Al Doilea Război Mondial, cele două ţări întreţin relaţii strânse, marcate în august 2020 prin exerciţii inedite efectuate în Germania de către forţele aeriene israeliene, plasate sub semnul memoriei, mai ales cu un survol deasupra fostului lagăr nazist de la Dachau.

Forţele aeriene germane au participat la rândul lor la exerciţii comune cu cele israeliene în 2019, în deşertul israelian Negev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.