Ani grei de închisoare pentru doi afgani care au incendiat o tabără de migranți din Grecia

Publicat:

Doi tineri afgani au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare de un tribunal din oraşul Mitilene, de pe insula elenă Lesbos, fiind găsiţi vinovaţi de declanşarea incendiilor care au distrus în întregime tabăra de migranţi Moria în septembrie, transmite AFP, citând o sursă judiciară, potrivit agerpres.

Cei doi afgani, care aveau 17 ani la momentul faptelor, au primit sentinţele marţi seară, după o şedinţă de şase ore, şi vor fi transferaţi la închisoarea pentru minori şi adulţi tineri de la Avlona, la 45 km nord de Atena, conform sursei citate.


Citește și: Consulul polonez din Belarus a fost EXPULZAT

Două incendii succesive, fără victime, au devastat la 8 şi 9 septembrie cea mai mare tabără de migranţi, suprapopulată şi cu condiţii mizere, din Europa, lăsând fără adăpost aproape 13.000 de solicitanţi de azil.

Focurile în taberele de refugiaţi sau în clădirile abandonate ocupate de migranţi sunt frecvente în Grecia, mai ales în perioadele de toamnă şi iarnă.

Miercuri dimineaţă, cadavrele a trei migranţi algerieni au fost găsite într-o clădire abandonată din Salonic. Potrivit autorităţilor locale, migranţii au murit asfixiaţi după ce au aprins un foc pentru a se încălzi.

Incendiul de la Moria a devastat integral tabăra, care îşi depăşise de patru ori capacitatea de primire. Cei aproape 13.000 de ocupanţi au fost relocaţi în grabă într-o tabără de urgenţă de pe insula Lesbos.

Autorităţile au arestat ulterior pentru ‘incendiu criminal’ şase tineri afgani. Doi dintre ei au fost condamnaţi marţi seară la câte 5 ani de închisoare, iar ceilalţi patru sunt în continuare în detenţie preventivă.

Citește și: Misiunea Gărzii Naționale la Capitoliu a fost prelungită

Este vorba despre minori neînsoţiţi, a precizat ONG-ul ‘Legal Centre of Lesbos’, care i-a reprezentat pe cei doi inculpaţi la proces şi a deplâns ‘absenţa unor dovezi credibile’.

‘În pofida dezamăgirii noastre faţă de verdictul de astăzi, lucrurile ar fi putut sta cu mult mai rău pentru cei doi tineri’, a comentat ONG-ul într-un comunicat.

‘Simpla condamnare pentru incendiu criminal le-ar fi putut aduce o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare’, a adăugat organizaţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.