Ani grei de închisoare pentru două rusoaice care pregăteau un atac terorist

Publicat:

Un tribunal rus a condamnat luni la pedepse cu închisoarea două femei care intenţionau să comită un atentat într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din sudul ţării, a anunţat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tatiana Karpenko şi Natalia Grişina au fost condamnate la 14 ani şi, respectiv, la nouă ani de închisoare pentru că ar fi planificat un atentat la Rostov pe Don (sud) în 2015-2016, a indicat Comitetul de anchetă într-un comunicat. Acestea pregăteau un atentat sinucigaş la un mare centru comercial din respectivul oraş.


Potrivit anchetatorilor, cele două femei ar fi simpatizante ale grupărilor jihadiste Emiratul din Caucaz şi Statul Islamic, căruia primul i-a jurat credinţă.

Citeşte şi: Un american care lupta pentru ISIS a fost prins în Siria

O a treia inculpată a fost deja judecată în acest dosar şi a fost condamnată la trei ani de închisoare după ce şi-a recunoscut vina, conform sursei citate.

Rusia a fost ameninţată în repetate rânduri de către Statul Islamic şi ramura siriană a Al Qaida de la începutul intervenţiei sale militare în Siria, la 30 septembrie 2015, în sprijinul forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Ţara a fost vizată de mai multe atacuri, între care atentatul din aprilie de la metroul din Sankt-Petersburg, soldat cu 16 morţi, şi atacul cu un cuţit de la Surgut, în Siberia, care a provocat mai mulţi răniţi la mijlocul lunii august. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.