Ani grei de închisoare pentru fostul premier pakistanez

Publicat:

Ani grei de închisoare pentru fostul premier pakistanez

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru divulgare de documente clasificate, cu câteva zile înainte de alegerile legislative din Pakistan, au anunţat marţi partidul său şi media publice din această ţară, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Imran Khan şi Shah Mahmood Qureshi, fost ministru al afacerilor externe şi numărul doi în partidul fondat de Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), “au fost condamnaţi la zece ani de închisoare în acest dosar”, a declarat un purtător al PTI.


Citeşte şi: Ceban și Dodon ar putea avea intenții prezidențiale – Stiripesurse.md

Fostul premier, înlăturat din această funcţie în aprilie 2022 de o moţiune de cenzură, se află deja la închisoare din luna august. El trebuie să facă faţă unei multitudini de acuzaţii şi a fost declarat ineligibil pentru cinci ani.

Această condamnare survine cu mai puţin de zece zile înainte de alegerile legislative şi regionale din 8 februarie, a căror campanie a fost presărată de acuzaţii de fraude şi de represiune împotriva PTI.

Ani grei de închisoare pentru fostul premier pakistanez

În centrul acestei afaceri: un cablu diplomatic secret între ambasadorul Pakistanului şi SUA, pe care Khan l-a denunţat drept dovada unui complot american împotriva lui, susţinut de militari pakistanezi. SUA şi armata pakistaneză au dezminţit această afirmaţie.

Imran Khan a fost inculpat în octombrie, în virtutea unei legi asupra secretelor oficiale, care datează din perioada colonială. Procesul a avut loc la închisoarea unde este deţinut Khan.

Fostul jucător vedetă de cricket consideră că urmăririle împotriva lui sunt motivate de consideraţii politice. El acuză armata – care l-a ajutat să acceadă la putere în 2018, dar a cărei susţinere a pierdut-o de atunci, potrivit analiştilor – că încearcă să preia conducerea ţării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.