Ani grei de închisoare pentru protagonistul scandalului sexual din sânul Academiei Suedeze

Publicat:

O curte de apel din Suedia l-a condamnat luni pe fotograful suedezo-francez Jean-Claude Arnault (foto), care conduce o fundaţie culturală ce a primit fonduri din partea Academiei Suedeze, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru două acuzaţii de viol, transmite dpa, potrivit agerpres.

Anterior, o instanţă inferioară îl condamnase la doi ani de închisoare pentru o acuzaţie de viol pe Jean-Claude Arnault, care este căsătorit cu Katarina Frostenson, membră a Academiei Suedeze.


Citeşte şi: Un avion al ONU va evacua rebelii houthi răniţi în Yemen

Premiul Nobel pentru literatură din acest an a fost amânat cu un an după apariţia unor acuzaţii de viol formulate împotriva fotografului suedezo-francez Jean-Claude Arnault.

Acesta, care avut relaţii personale şi profesionale cu alţi membri ai instituţiei, a fost acuzat că a dezvăluit în presă, sub protecţia anonimatului, numele laureaţilor premiului Nobel pentru literatură înainte de anunţurile oficiale, iar reprezentanţii academiei anchetează legăturile lui financiare cu această instituţie.

Citeşte şi: CĂLĂUL jihadiştilor a fost lichidat în Siria

Arnault a negat toate acuzaţiile ce i-au fost aduse şi a făcut recurs.

În plus faţă de cei doi membri ai Academiei Suedeze care au demisionat în urma acelui scandal, alţi patru – inclusiv soţia lui Arnault, poeta Katarina Frostenson – şi-au suspendat participarea la activităţile instituţiei.

Preşedintele Fundaţiei Nobel, care oferă premiile, dar nu alege laureaţii, a spus că Academia Suedeză ar putea să îşi piardă dreptul de a atribui premiul Nobel pentru literatură dacă nu îşi redobândeşte legitimitatea în urma acestui scandal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.