Ani grei de închisoare pentru un rus condamnat pentru colaborare cu Ucraina

Publicat:

Ani grei de închisoare pentru un rus condamnat pentru colaborare cu Ucraina

Un tribunal militar rus a pronunţat o sentinţă de 14 ani de închisoare împotriva unui bărbat pe care l-a găsit vinovat de cooperare cu un stat străin şi de “justificarea terorismului”, a informat luni presa rusă, preluată de Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: ONU: ”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război” – Stiripesurse.md


Anchetatorii l-au acuzat iniţial pe Vladlen Menşikov, în vârstă de 29 de ani, că a încercat să saboteze linii de cale ferată pe care se transportă echipament militar în apropierea locului său natal, Rezh, un mic sat de lângă oraşul Ekaterinburg din Munţii Ural, a transmis ziarul Vecernie Vedomosti.

Ani grei de închisoare pentru un rus condamnat pentru colaborare cu Ucraina

El a fost ulterior acuzat de celelalte două capete de acuzare, iar acuzaţia de tentativă de sabotaj a fost retrasă, a precizat publicaţia, citând documente de la tribunalul militar din Ekaterinburg.

Menşikov este suspectat că a primit instrucţiuni de la Legiunea Libertăţii Rusiei, un grup paramilitar ucrainean de ruşi care se opun preşedintelui Vladimir Putin şi care au revendicat responsabilitatea pentru atacuri transfrontaliere pe teritoriul rus.

Oficialii ruşi au legat grupurile de sabotaj pro-ucrainene de numeroase atacuri asupra căilor ferate menite să perturbe aprovizionarea frontului de război din Ucraina de când a început invazia pe scară largă a Moscovei în urmă cu mai bine de doi ani.

Ani grei de închisoare pentru un rus condamnat pentru colaborare cu Ucraina

Agenţia internă de spionaj a Ucrainei a fost, de asemenea, acuzată că a detonat explozibili pe liniile de cale ferată din interiorul Rusiei.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), succesorul KGB-ului din epoca sovietică, l-a reţinut pe Menşikov în septembrie 2022 pe aeroportul din Sankt Petersburg în timp ce încerca să se îmbarce într-un zbor spre Belarus, a declarat Vecernie Vedomosti.

Ziarul nu a precizat dacă Menşikov intenţionează să facă apel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară Premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară, a declarat vineri,...

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației...

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.