ONU: ”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

Publicat:

”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

“Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”, a declarat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansând un apel la “reţinere maximă” în cadrul Consiliului de Securitate reunit după atacul Iranului împotriva Israelului, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Forțele spațiale americane se pregătesc pentru ‘războiul stelelor’ – Stiripesurse.md
“Orientul Mijlociu este pe marginea prăpastiei. Populaţiile regiunii se confruntă cu un pericol real al unui conflict generalizat devastator. Este momentul pentru dezamorsare şi dezescaladare. Este momentul pentru a da dovadă de reţinere maximă”, a insistat Antonio Guterres.


“Este vital să se evite orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu”, a adăugat el. “Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”, a subliniat responsabilul ONU.

El a condamnat din nou atacul lansat sâmbătă de Iran împotriva Israelului, denunţând o “escaladare gravă”.

”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

În acelaşi timp, el a condamnat încă o dată atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, subliniind “principiul inviolabilităţii” instituţiilor diplomatice.

De la revoluţia iraniană din 1979, Israelul este inamicul declarat al Republicii Islamice. Până acum, Teheranul nu a atacat frontal Israelul şi cele două ţări s-au confruntat de obicei prin terţi, cum ar fi gruparea şiită libaneză Hezbollah.

Atacul iranian, numit “Promisiune onestă”, a fost un răspuns la lovitura care a distrus consulatul iranian din Damasc la 1 aprilie, atac în care şi-au pierdut viaţa şapte membri ai Gărzilor Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice. Iranul a acuzat Israelul, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov Rusia a afirmat sâmbătă că a capturat un sat de lângă oraşul Vovceansk, în regiunea...

Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă

Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul sănătății...

Şapte persoane condamnate la moarte, între care se numărau şi două femei, spânzurate în Iran

Şapte persoane condamnate la moarte, între care se numărau şi două femei, au fost spânzurate în Iran Şapte persoane, între care se numărau şi două...

Simona Halep s-ar iubi cu un magnat cu 30 de ani mai în vârstă

Simona Halep s-ar iubi cu un magnat cu 30 de ani mai în vârstă Recent, au apărut unele fotografii în spațiul public, în care Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.