ONU: ”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

Publicat:

”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

“Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”, a declarat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansând un apel la “reţinere maximă” în cadrul Consiliului de Securitate reunit după atacul Iranului împotriva Israelului, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Forțele spațiale americane se pregătesc pentru ‘războiul stelelor’ – Stiripesurse.md
“Orientul Mijlociu este pe marginea prăpastiei. Populaţiile regiunii se confruntă cu un pericol real al unui conflict generalizat devastator. Este momentul pentru dezamorsare şi dezescaladare. Este momentul pentru a da dovadă de reţinere maximă”, a insistat Antonio Guterres.


“Este vital să se evite orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu”, a adăugat el. “Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”, a subliniat responsabilul ONU.

El a condamnat din nou atacul lansat sâmbătă de Iran împotriva Israelului, denunţând o “escaladare gravă”.

”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

În acelaşi timp, el a condamnat încă o dată atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, subliniind “principiul inviolabilităţii” instituţiilor diplomatice.

De la revoluţia iraniană din 1979, Israelul este inamicul declarat al Republicii Islamice. Până acum, Teheranul nu a atacat frontal Israelul şi cele două ţări s-au confruntat de obicei prin terţi, cum ar fi gruparea şiită libaneză Hezbollah.

Atacul iranian, numit “Promisiune onestă”, a fost un răspuns la lovitura care a distrus consulatul iranian din Damasc la 1 aprilie, atac în care şi-au pierdut viaţa şapte membri ai Gărzilor Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice. Iranul a acuzat Israelul, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru săptămâna viitoare sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. Ce spun meteorologii

Pentru săptămâna viitoare sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. Ce spun meteorologii Săptămâna viitoare va începe izolat cu ploi de scurtă durată și descărcări electrice....

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a...

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC Temperaturile extreme sunt...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.