Annegret Kramp-Karrenbauer este favorită să preia cancelaria Germaniei

Publicat:

Annegret Kramp-Karrenbauer este favorita alegătorilor pentru preluarea postului de cancelar al Germaniei, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost preluate luni de DPA, potrivit agerpres.

Circa 28% din germani o preferă pe Kramp-Karrenbauer ca succesoare a celei care i-a fost mentor politic, Angela Merkel. Ei ar vota-o pe noua şefă a Uniunii Creştin-Democrate (UCD), dacă funcţia de cancelar s-ar obţine prin vot direct, arată sondajul realizat de grupul Forsa pentru televiziunile RTL/n-tv.


Citește și: Un comando neozeelandez a fost trimis în Siria pentru recuperarea unei ostatice

Pe locul al doilea, cu 24% din preferinţele ipotetice, s-a clasat ministrul de finanţe Olaf Scholz, reprezentant al Partidului Social Democrat (SPD). Lidera SPD, Andrea Nahles, ar fi votată direct cancelar de numai 9% din electoratul german.

Între cei doi politicieni din SPD s-a clasat noul conducător al Verzilor, Robert Habeck, cu 20% din opţiuni.

Manfred Guellner, reprezentant al Forsa, a sugerat că Verzii au şanse de a conduce o coaliţie pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei.

Citește și: Social-democraţii finlandezi câștigă la limită alegerile parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, sondajul arată că CDU ar obţine 29% din voturi, Verzii – 19%, SPD – 16%. Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) – 12%, Democraţii Liberi (susţinători ai mediului de afaceri) – 10%, iar Stânga – 8%.

Sondajul a fost realizat în intervalul 8-12 aprilie pe un eşantion de 2.501 de cetăţeni germani şi are o marjă de eroare de 2,5 procente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.