X

Annie Lennox cere o finanţare mai amplă pentru organizaţiile care militează împotriva violenţei de gen

Annie Lennox cere o finanţare mai amplă pentru organizaţiile care militează împotriva violenţei de gen

Cântăreaţa Annie Lennox a lansat un apel public de Ziua Internaţională a Femeii, celebrată în fiecare an pe 8 martie, prin care a cerut creşterea finanţării pentru organizaţiile de bază care militează împotriva violenţei de gen în întreaga lume, informează DPA.

Cântăreaţa şi compozitoarea scoţiană a semnat o scrisoare deschisă adresată Guvernului din Regatul Unit prin care i-a cerut să aloce mai mult sprijin financiar pentru această problemă, alături de organizaţia feministă globală The Circle, pe care a co-fondat-o, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Iniţiativa face parte din campania #MakeAStandfor1in3, lansată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii şi care urmăreşte să crească gradul de conştientizare a faptului că o treime dintre femei se confruntă cu acte de violenţă pe parcursul vieţilor lor, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Vorbind despre această campanie, Annie Lennox a declarat: “Una din trei reprezintă îngrozitorul raport al femeilor care se confruntă cu violenţa de gen în întreaga lume”.

“Dacă dorim să creăm o schimbare eficientă, atunci fiecare sector trebuie să se alăture mişcării globale a femeilor şi să fie solidar cu un apel unitar pentru o schimbare a atitudinilor şi a comportamentelor ce au un impact asupra femeilor şi fetelor de pretutindeni”, a adăugat ea.

Artista scoţiană a redactat scrisoarea deschisă alături de Livia Firth, co-fondatoare şi activistă în cadrul The Circle, precum şi de reprezentanţi ai organizaţiilor de bază care sunt susţinute de acest ONG.

Semnatarii au făcut apel la corporaţii şi la filantropi, cerându-le să contribuie cu sume mai mari pentru a participa la rezolvarea acestei chestiuni.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Printre personalităţile care au contribuit la noua campanie se află: cântăreaţa şi compozitoarea americană Brandi Carlile; actriţa şi gazda podcastului “The Guilty Feminist”, Deborah Frances-White; fosta preşedintă irlandeză Mary Robinson; regizoarea filmului “Nowhere Boy”, Sam Taylor-Johnson; şi protagonista serialelor TV “Mozart in the Jungle” şi “You”, actriţa Saffron Burrows.

Înfiinţat în 2008, ONG-ul The Circle se descrie ca o organizaţie care “reuneşte feministele globale pentru a lupta împreună pentru o lume mai dreaptă pentru femei şi fete”.

Tags: Annie Lennox
Diverse