ANSP: Numărul cazurilor noi de COVID-19, în scădere

Publicat:

ANSP: Numărul cazurilor noi de COVID-19, în scădere

1998 cazuri de Covid-19, dintre care 350 de cazuri în regiunea transnistreană, au fost înregistrate în perioada 26.08.2024-01.09.2024. Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, numărul este cu 25,3% mai mic față de săptămâna precedentă.

Numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a fost de 456, fiind cu 22,4% mai puține comparativ cu săptămâna anterioară acesteia. Numărul total de investigații PCR și TDR efectuate a fost de 10.839 teste, cu 15,9% mai puține comparativ cu săptămâna anterioară, potrivit unimedia.info.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Pozitivitatea probelor în ultima săptămână a scăzut de la 20,8% la 18,4%.

„Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă tuturor cetățenilor respectarea principalelor măsuri de protecție pentru a asigura sănătatea și siguranța publică:

  • Păstrarea distanței sociale: Menținerea unei distanțe sigure față de alte persoane pentru a reduce riscul de transmitere a virusului.
  • Evitarea locurilor aglomerate: Limitarea participării la evenimente sau vizitării spațiilor cu mulți oameni pentru a minimiza expunerea.
  • Igiena mâinilor: Spălarea frecventă și corectă a mâinilor cu apă și săpun sau utilizarea soluțiilor dezinfectante.
  • Igiena respiratorie: Acoperirea gurii și nasului cu cotul sau cu un șervețel în timpul tusei sau strănutului, urmată de eliminarea imediată a șervețelului și igienizarea mâinilor.
  • Respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă: Aerisirea regulată a spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale.
  • Vaccinarea: Încurajăm cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv să primească dozele de rapel recomandate, pentru a obține o protecție maximă împotriva formelor severe ale bolii.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

  • Monitorizarea stării de sănătate: Fiecare cetățean ar trebui să fie atent la simptomele noi și să consulte un medic în cazul apariției acestora, chiar dacă sunt ușoare.
  • Călătoriile: Recomandăm evitarea călătoriilor internaționale sau în zone cu rate ridicate de infectare, dacă acestea nu sunt absolut necesare.
  • Informarea din surse oficiale: Încurajăm cetățenii să se informeze constant din surse oficiale despre evoluția infecției și măsurile actualizate de protecție, pentru a putea reacționa prompt și corect la eventualele schimbări”, precizează ANSP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei Legumele care se recoltează înainte de sosirea ploilor sunt culturi care pot fi culese...

Cu cât a crescut datoria de stat a R.Moldova de la începutul anului

Cu cât a crescut datoria de stat a R.Moldova de la începutul anului Datoria de stat a constituit la sfârșitul lunii iulie 109,7 de miliarde...

Câți moldoveni muncesc la negru și în ce domenii se află aceștia

Câți moldoveni muncesc la negru și în ce domenii se află aceștia În Republica Moldova, aproximativ 60.000 de persoane sunt angajate la negru, conform celor...

Zelenski spune că Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nelimitat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit

Zelenski spune că Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nelimitat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi într-un interviu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.