Antiaeriana siriană a tras după rachetele israeliene

Publicat:

Apărarea antiaeriană a Siriei a tras duminică seară asupra unor rachete israeliene şi a doborât unul dintre “obiective” la periferia Damascului, a informat agenţia oficială Sana, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Apărarea antiaeriană siriană a deschis focul asupra unor rachete ostile provenind din teritoriile ocupate (Israel)”, a transmis Sana, precizând că “unul dintre obiectivele ostile” a căzut “în regiunea Aqraba, la periferia Damascului”.


Citește și : Donald Trump l-a invitat pe Boris Johnson să întreprindă o vizită la Casa Albă în anul viitor

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie şi dispunând de o vastă reţea de surse în Siria, trei explozii au fost auzite la periferia Damascului, după tiruri având ca ţintă “poziţii ale regimului sirian şi iraniene”.

OSDO nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii.

De la începutul războiului din Siria în 2011, armata israeliană a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte iraniene şi ale miliţiilor pro-Teheran, doi aliaţi ai regimului condus de Bashar Al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de lovituri aeriene de “mare amploare” împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, omorând 21 de luptători, dintre care 16 străini, şi doi civili, potrivit OSDO.

Citește și : MAJORITATE ABSOLUTĂ pentru Ashraf Ghani în alegerile prezidenţiale din septembrie

În iulie, nouă combatanţi proregim, dintre care şase iranieni, şi-au pierdut viaţa în raiduri în provinciile sudice Deraa şi Quneitra. O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat o lovitură în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi ai Hezbollah şi un iranian.

De partea israeliană, “nu comentăm ştirile provenind din presa străină”, a răspuns o purtătoare de cuvânt a armatei la solicitarea AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.