Antonio Guterres cere un încetarea imediată a ostilităţilor în Siria

Publicat:

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel luni ca rezoluţia adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate privind Siria, prin care se cere un armistiţiu de 30 de zile, să fie “aplicată imediat”, relatează AFP, potrivit agerpres. 

“Salut adoptarea rezoluţiei, dar mă aştept ca aceasta să fie aplicată imediat (…), pentru ca ajutorul şi serviciile umanitare să fie furnizate imediat (…), pentru a putea alina suferinţele poporului sirian”, a declarat Guterres la Geneva, unde are loc o reuniune a Consiliului ONU pentru drepturile omului.


Citeşte şi: Europa – cuprinsă de un val rece siberian

“Eforturile luptei împotriva terorismului nu primează niciodată”, a spus el, în contextul în care Iranul, marele aliat al regimului sirian, a afirmat duminică faptul că ofensiva împotriva grupărilor ‘teroriste’ va continua în regiunea Ghouta de Est, fief al rebelilor aflat sub asediu.

Locuitorii din această regiune aşteaptă în continuare armistiţiul cerut în unanimitate prin rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU.

“Rezoluţiile Consiliului de Securitate nu au sens decât dacă sunt efectiv respectate”, a spus Guterres. “Naţiunile Unite sunt pregătite să facă ceea ce este nevoie”, a adăugat el.

“Ghouta de Est, în special, nu poate aştepta. Este momentul să punem capăt acestui iad pe pământ”, a insistat el.

Cel puţin 10 civili au fost ucişi luni în regiunea Ghouta de Est în Siria, în noi raiduri aeriene şi tiruri cu rachetă ale regimului, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.