Anunț oficial: Ungaria refuză să participe la ‘misiunea nebunească’ a NATO de a ajuta Ucraina

Publicat:

Anunț oficial: Ungaria refuză să participe la ‘misiunea nebunească’ a NATO de a ajuta Ucraina

Ungaria nu va participa la planul pe termen lung al NATO de sprijinire a Ucrainei, a declarat ministrul său de externe, calificând planul drept o “misiune nebună”.

Aliații NATO au convenit în aprilie să inițieze planificarea unui sprijin militar pe termen lung pentru Ucraina împotriva invaziei Rusiei, prin crearea unui fond în valoare de 100 de miliarde de euro, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Conform planurilor, citate de Reuters, NATO ar urma să preia o parte din activitatea de coordonare de la o coaliție condusă de SUA, cunoscută sub numele de grupul Ramstein.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a reiterat opoziția anterioară a guvernului față de acest plan.

“Ungaria va rămâne în afara misiunii nebunești a NATO, în ciuda tuturor presiunilor”, a declarat el în cadrul unui eveniment live pe Facebook la Londra, notează stirileprotv.ro.

Relația dintre Ungaria și NATO s-a deteriorat

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, răspunzând inițiativei NATO de luna trecută, a declarat, la X, că Ungaria nu va susține nicio propunere NATO care “ar putea să apropie alianța de război sau să o schimbe de la o coaliție defensivă la una ofensivă”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Relațiile dintre Budapesta și NATO s-au deteriorat din cauza tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO – aprobată în cele din urmă de Budapesta în martie – și, de asemenea, din cauza legăturilor calde ale premierului naționalist Viktor Orban cu Moscova, în ciuda invaziei rusești din Ucraina din 2022.

Trimisul american în Ungaria a declarat anterior că aliații NATO avertizează Ungaria cu privire la pericolele relației sale “strânse și în expansiune” cu Rusia și dacă aceasta este alegerea politică a Budapestei “va trebui să decidem cum să ne protejăm cel mai bine interesele de securitate”, a declarat David Pressman.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.