Anunțul făcut de ministrul Sănătății cu privire la polițele de asigurare medicală

Publicat:

Amenzile pentru persoanele care nu reușesc să achite polița de asigurare medicală în termenul legal au fost anulate, iar cetățenilor care au procurat polița medicală în mod individual, dar s-au angajat în decursul anului, devenind salariați, li se va restitui plata realizată în surplus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit Alei Nemerenco, angajații vor achita în continuare contribuția procentuală în FAOAM în sumă de 9% din salariu și alte recompense.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

De asemenea, ministrul reamintește că prima de asigurare obligatorie de asistență medicală achitată în sumă fixă vă rămâne aceeași – 12.636 lei.

Perioada de procurare a poliței în sumă fixă rămâne aceeași: în perioada 1 ianuarie – 31 martie, cu aplicarea facilităților de reducere la procurarea acesteia până la 31 martie. Astfel, polița de asigurare medicală procurată în sumă fixă este activă din ziua procurării.

Totodată, Ala Nemerenco susține că perioada de valabilitate a poliței de asigurare medicală procurată în mod individual, în acest an va fi prelungită până la 31 ianuarie a anului viitor și această măsură va fi aplicată în fiecare an.

Cât despre amenzile pentru persoanele care nu reușesc să achite polița de asigurare în termenul legal, Nemerenco precizează că acestea au fost anulate.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Iar cetățenilor care au procurat polița medicală în mod individual, dar s-au angajat în decursul anului, devenind salariați, li se va restitui plata realizată în surplus.

„Fondul AOAM prevede în anul 2024 atât venituri, cât şi cheltuieli de peste 15 miliarde 420 de milioane de lei, cu o creștere de peste 9% în comparație cu suma aprobată pentru 2023”, scrie ministrul Sănătății Ala Nemerenco. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: ‘A fost și va rămâne un instrument al Rusiei’

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: 'A fost și va rămâne un instrument al Rusiei' Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, susține că...

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.