Apar noi detalii despre dosarul lui Iulian Muntean

Publicat:

Apar noi detalii despre dosarul lui Iulian Muntean

Deși a trecut o lună de când Procuratura Anticorupție a pornit procesul penal legat de cazul ex-membrului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, procurorii anticorupție deocamdată nu au luat o decizie clară dacă va fi pornită o cauză penală.

Într-un răspuns oferit de instituție pentru TV8.md, se spune că procurorii încă acumulează probe pentru a stabili dacă a fost comisă infracțiunea de fals în acte publice, în procesul de colectare și verificare a informațiilor relevante evaluării integrității candidatului Iulian Muntean, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Netanyahu nici nu vrea să audă de o încetare a focului: ‘E vremea războiului!’ – Stiripesurse.md

PA a mai menționat că nu sunt bănuiți, iar o decizie cu privire la soarta de mai departe a procesului penal încă nu a fost luată.

Între timp, sursa citată a intrat în posesia mai multor documente care se referă la dosarul penal de corupție în care este cercetat fostul membru al CSM. Documentele arată că Iulian Muntean nu a fost o figură neînsemnată în dosarul penal pornit în 2018.

Apar noi detalii despre dosarul lui Iulian Muntean

Un grafic din raportul anchetatorilor arată că Iulian Muntean a avut conexiuni constante cu doi dintre principalii figuranți în dosar. Conform analizei operaționale, Muntean a avut peste 200 de conexiuni telefonice cu doi dintre intermediarii schemei de corupție.

Citește întreg articolul pe TV8.md.

Amintim că Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție. Cazul este unul răsunător, din anul 2018, când mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținuți pentru că ar fi luat mită.

Citeşte şi: Netanyahu nici nu vrea să audă de o încetare a focului: ‘E vremea războiului!’ – Stiripesurse.md

În apărarea sa, Iulian Muntean susține că este vorba de un dosar fabricat la comanda lui Plahotniuc.

Cu o reacție a venit și Comisia Pre-Vetting, în dimineața zilei de 21 septembrie, menționând că în nici o informație furnizată Comisiei nu s-a făcut referire la investigațiile penale privind candidatul sau la calitatea procesual-penală de învinuit a acestuia.

Apar noi detalii despre dosarul lui Iulian Muntean

De asemenea, cu o reacție a venit și președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Sergiu Caraman, care a menționat că situația este gravă, în special reieșind din faptul că Iulian Muntean, în calitatea lui de candidat la funcția de membru al CSM, era obligat să prezinte Comisiei Pre-Vetting această informație.

Pe 21 septembrie, Centrul Național Anticorupție a confirmat informațiile apărute în spațiul public, conform cărora noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, are statut de învinuit într-o cauză penală.

Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a efectuat audieri pe marginea scandalului în care este implicat noul membru CSM, Iulian Muntean.

Apar noi detalii despre dosarul lui Iulian Muntean

De asemenea, și ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a cerut demisia lui Muntean după ce în spațiul public au apărut informații că membrul CSM este vizat într-un dosar.

Pe 5 octombrie, Parlamentul a aprobat demisia lui Iulian Muntean din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârea a fost adoptată în baza cererii de demisie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.