Apărarea antiaeriană a Iranului este capabilă să protejeze instalaţiile sensibile ale ţării, asigură un general

Publicat:

Apărarea antiaeriană a Iranului este capabilă să protejeze instalaţiile sensibile ale ţării, a afirmat miercuri un înalt responsabil militar cu ocazia manevrelor în cursul cărora acest sistem a fost utilizat pentru a contracara un atac cu rachete simulat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Iranul s-a angajat în activităţi nucleare sensibile, dar a dezminţit întotdeauna că ar căuta să se doteze cu arma atomică. Acest dosar nuclear continuă totuşi să învenineze relaţiile Iranului cu comunitatea internaţională, în special cu SUA şi Israel, inamicii săi declaraţi. Cele două ţări au ameninţat de mai multe ori cu lansarea unei acţiuni împotriva Iranului în cazul eşuării demersurilor diplomatice privind acest dosar.


Citește și : Jaroslaw Kaczynski RENUNŢĂ la postul de vicepremier al Poloniei

În septembrie, premierul israelian Naftali Bennett a avertizat din nou că “nu va permite” Iranului să se doteze cu arma atomică. Iar în august, preşedintele american Joe Biden a indicat că ţara sa privilegiază diplomaţia pentru a reglementa această problemă. “Dar dacă diplomaţia eşuează, suntem pregătiţi să virăm spre alte opţiuni”, a avertizat el atunci.

“Apărarea aeriană a Iranului este perfect pregătită pentru a proteja instalaţiile sensibile şi vitale datorită unui sistem de apărare multistratificat”, a asigurat generalul Amir-Qader Rahimzadeh, comandantul bazei aeriene de la Hazrat Khatam al-Anbiya, în Semnan, situat în deşertul din centrul ţării, citat de agenţia de presă Fars.

În timpul manevrelor la Semnan, începute marţi şi în cadrul cărora a fost simulat un atac cu rachete de croazieră împotriva instalaţiilor sensibile, sistemul de apărare antiaerian “Majid” al armatei iraniene şi “Dezful” al Gardienilor Revoluţiei – armata de elită a regimului – au acţionat în comun pentru distrugerea proiectilelor.

Citește și : PROTEJATA lui Putin din Crimeea a fost numită ambasadoarea Rusiei în Capul Verde

“O apărare solidă şi multistratificată împotriva atacurilor cu rachete de croazieră era unul dintre obiectivele exerciţiului de apărare care a fost realizat cu succes”, a adăugat generalul.

Operaţiunile de apărare antiaeriană comune au combinat desfăşurarea de rachete iraniene, radare, sisteme de colectare a informaţiilor, mijloace de război electronic şi de supraveghere vizuală, potrivit agenţiei de presă oficiale Irna.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.