Apărarea antiaeriană rusă a fost activată lângă o bază militară situată la 500 km de Ucraina

Publicat:

Apărarea antiaeriană rusă a doborât joi “un obiect neidentificat” în apropierea bazei militare cheie Engels, situată la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi deja lovită luni de un atac mortal cu dronă atribuit Ucrainei, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Pe teritoriul districtului Engels a fost activat un sistem de apărare antiaeriană. Un obiect neidentificat a fost distrus (…). Nicio ameninţare la adresa siguranţei locuitorilor”, a precizat guvernatorul regional Roman Busarghin, într-un mesaj postat pe Telegram.


Vezi și: Cel puţin 10 oameni au murit într-un incendiu la un hotel cazinou din Cambodgia – VIDEO – Black News

“Încă o dată, sunt difuzate mesaje despre necesitatea evacuării (oraşului) . Fac apel la calm. Nu este necesară evacuarea oraşului”, a adăugat el.

Aerodromul militar rus Engels, situat în această zonă, a fost lovit luni de un atac cu dronă care a provocat moartea a trei soldaţi, potrivit Moscovei. Ei au fost ucişi de resturile de la o dronă ucraineană, după ce aceasta a fost distrusă de apărarea antiaeriană.

La 5 decembrie, Moscova a acuzat de asemenea Ucraina că a lansat atacuri cu drone împotriva bazei Engels şi a alteia în regiunea Riazan.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Este al treilea incident din ultima lună ce afectează împrejurimile acestei baze aeriene ruseşti, renumită pentru adăpostirea bombardierelor strategice, aparate destinate atacurilor împotriva unor ţinte de mare importanţă.

Acest nou incident survine în momentul în care Ucraina a denunţat joi noi lovituri “masive” ale Rusiei asupra infrastructurii sale energetice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.