Apelativele ‘bunicul’ și ‘bunica’ s-au demodat. Care sunt cele mai populare nume pe care copiii le dau bunicilor

Publicat:

Apelativele ‘bunicul’ și ‘bunica‘ s-au demodat. Care sunt cele mai populare nume pe care copiii le dau bunicilor

Când copiii au sarcina de a-și numi membrii familiei, preferă să le spună într-un mod personal. Presa din SUA a întocmit un sondaj pentru a vedea ce apelative au primit bunicii de la nepoții lor.

Numele alternative pentru bunici rezolvă o problemă de logistică oarecum. Majoritatea copiilor au două seturi de bunici – unii au chiar mai mulți – și numele pot ajuta la diferențierea rudelor, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

 

Fiica mea a venit cu numele. Nu mi-a plăcut niciodată numele <<bunica>> pentru că sună foarte vechi. Îmi vin în minte imagini cu bunici în vârstă în balansoare, tricotând pături, făcând pâine și purtând pantofi ortopedici și nu îmi plac. Nana îmi spun cei mici”, a spus Kester Doyle pentru HuffPost.

Un sondaj recent realizat de Preply a constatat că unele nume sunt folosite mai des decât altele.  „Nepoții mei îmi spun TuTu ”, a spus Angelia L Mason, bunică  din Virginia.

Rezultatele sondajului arată că cele mai comune nume alternative pentru bunici în SUA sunt: Gigi, Nana, Mimi, bunicule, Bibi, Momo, Mac, Pops, Papi, G-Pa, Grandude sau Papa.

Sondajul a analizat, de asemenea, numele de top din fiecare stat al SUA.

„Mamaw”, de exemplu, a fost o alegere de top pentru bunicile din Alabama, Indiana, Ohio și Wisconsin, în timp ce „Pop-Pop” a fost cel mai frecvent în Pennsylvania, Maryland, Carolina de Nord, Missouri, Wisconsin și Minnesota.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„Abuelo” (în spaniolă pentru bunicul) și „Abuela” (în spaniolă pentru bunica) au fost cele mai populare în statele cu populații mari vorbitoare de spaniolă, inclusiv Florida și California.

„Din perspectiva noastră, se pare că bunicii de astăzi nu vor să fie văzuți ca niște bătrâni, ci mai degrabă ca cetățeni activi și productivi, care joacă un rol esențial în viața nepoților lor”, a spus Sylvia Johnson, șefa de metodologie de la Preply, pentru HuffPost.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

Trei hackeri pro-ruşi, arestaţi în Spania din cauza atacurilor cibernetice în scopuri teroriste

Trei hackeri pro-ruşi, arestaţi în Spania din cauza atacurilor cibernetice în scopuri teroriste Trei hackeri pro-ruşi au fost arestaţi pentru presupuse atacuri cibernetice împotriva Spaniei...

Un bătrân din Ungheni a dispărut fără urmă. Rudele și Poliția cer ajutor

Un bătrân din Ungheni a dispărut fără urmă. Rudele și Poliția cer ajutor Inspectoratul de Poliție Ungheni cât și mai mulți locuitori din municipiul Ungheni...

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.