Aplicarea acordului de exceptare de vize între Emirate şi Israel, amânată din cauza pandemiei

Publicat:

Emiratele Arabe Unite (EAU) au amânat punerea în aplicare a acordului de exceptare de vize încheiat cu Israel, după ce acest stat a decis să impună plasarea în carantină a oricărei persoane sosite din Emirate, ca măsură preventivă în contextul pandemiei de COVID-19, transmite luni Reuters, citând surse oficiale israeliene, potrivit agerpres.

Renunţarea la vize a fost un element central în acordul din 15 septembrie care a oficializat normalizarea relaţiilor dintre Israel şi EAU.


Potrivit Ministerului israelian de Externe, măsura de abolire a vizelor urma să intre în vigoare de la 13 februarie, după ce a fost ratificată de Abu Dhabi miercurea trecută.

Ministerul a comunicat însă că omologul din Emirate a ‘suspendat’ acordul privind vizele până la 1 iulie, ‘având în vedere eforturile de oprire a răspândirii coronavirusului’.

Cetăţenii din cele două state pot obţine vize prin intermediul companiilor aeriene ale ţărilor lor, aşa cum au procedat zeci de mii de la încheierea acordului de normalizare a relaţiilor.

Anunţul de luni survine după decizia prin care Ministerul israelian al Sănătăţii a impus ca orice persoană sosită din Emirate să fie trimisă în carantină pentru 10-12 zile într-un motel dedicat acestui scop şi gestionat de armată.

Israelul exceptase anterior Emiratele de pe lista ţărilor ‘roşii’. EAU, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, constată în această lună o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, care au depăşit pentru prima dată pragul zilnic de 3.000.

Statul Israel, cu o populaţie de dimensiuni similare, se luptă cu epidemia chiar dacă implementează unul din cele mai accelerate programe de vaccinare din lume. Ministerul Sănătăţii a raportat peste 5.000 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.