Aproape 1000 de arestări în Pakistan după violenţele care au urmat inculpării fostului premier Khan

Publicat:

În Punjab, provincia cu cea mai mare populaţie din Pakistan, 945 de suspecţi au fost reţinuţi de poliţie în timpul protestelor violente izbucnite marţi, după arestarea fostului premier Imran Khan; acesta urma să compară miercuri în instanţă sub acuzaţii de corupţie, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.  

Forţele de ordine au comunicat că 130 de poliţişti au fost răniţi în ciocnirile cu manifestanţii.


Citește și : Casa Albă: Lumea are o datorie faţă de Arman Soldin şi toţi jurnaliştii ucişi în Ucraina

Mii de agenţi şi paramilitari au intrat în acţiune la Islamabad, unde susţinătorii lui Khan se adunau înaintea audierii judiciare. Procedura urma să se desfăşoare într-un sediu fortificat al poliţiei, nu la tribunal.

Se aşteaptă ca o curte specială să îl transfere pe fostul prim-ministru la Oficiul Naţional pentru Responsabilitate, organism autonom anticorupţie care va ancheta afacerile imobiliare de milioane de dolari ale lui Khan. O altă instanţă îl va inculpa probabil pentru furt, în legătură cu cadourile scumpe primite de la alte ţări în timpul mandatului la conducerea guvernului – între 2018 şi 2022 – a anunţat procurorul Rizwan Abbasi.

Eventuala condamnare în cele două dosare nu i-ar mai permite lui Khan să ajungă din nou premier şi ar include o pedeapsă cu închisoarea.

Avocatul lui Khan, Faisal Chaudhry, a afirmat că echipa de jurişti pe care o conduce va contesta arestarea la Curtea Supremă.

Miercuri dimineaţa, în Pakistan atmosfera era în general calmă, dar tensionată după ciocnirile între protestatari şi poliţie din timpul nopţii, când susţinătorii lui Khan au incendiat vehicule şi au pătruns cu forţa în sediul statului-major al armatei. Ministrul de interne Sanaullah Khan a anunţat că în întreaga ţară este în curs desfăşurarea poliţiei şi a unor forţe paramilitare; potrivit dpa, există temeri că ar putea urma noi violenţe.

Citește și : Donald Trump este VINOVAT de agresiune sexuală

De anul trecut, când parlamentul a demis printr-o moţiune de cenzură guvernul condus de Imran Khan, scena politică din Pakistan este în dezordine. Ţara ar putea intra în incapacitate de plată din cauza productivităţii scăzute a economiei afectate şi de inundaţiile catastrofale din septembrie 2022, reaminteşte agenţia respectivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.