X

Aproape 200 de morţi într-o serie de atacuri în partea centrală a Nigeriei

Aproape 200 de morţi într-o serie de atacuri în partea centrală a Nigeriei

O serie de atacuri comise de sâmbătă seară până marţi dimineaţă în partea centrală a Nigeriei au provocat aproape 200 de morţi, potrivit autorităţilor locale citate de France Presse.

Nu este deocamdată cunoscută identitatea autorilor acestor atacuri comise în statul nigerian Platau, o zonă marcată de mulţi ani de tensiuni religioase şi etnice. Preşedintele consiliului guvernamental din zona de guvernare locală Bokkos a declarat că a numărat “148 de săteni din Bokkos masacraţi cu sânge rece”, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin

Alte cel puţin 50 de persoane au fost ucise în patru sate din circumscripţia învecinată Barkin Ladi, potrivit unui reprezentant al adunării locale.

Conform vice-preşedintelui Nigeriei, Kashim Shittema, între sâmbătă seară şi luni dimineaţă nu mai puţin de 20 de sate au fost ţinta unor atacuri “bine coordonate”.

Preşedintele ţării, Bola Tinubu, a ordonat marţi forţelor de securitate să intervină imediat, să parcurgă întreaga zonă vizată de atacuri şi să-i captureze pe autorii acestora.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Populaţia din nord-vestul şi centrul Nigeriei trăieşte sub teroarea atacurilor armate comise de grupuri jihadiste şi de bande de infractori care jefuiesc satele şi ucid sau răpesc localnici. Acestora se adaugă conflictele între crescătorii de animale şi agricultori, cei din urmă acuzându-i pe primii că animalele lor le distrug terenurile.

Tags: atacuriBarkin LadiBokkosKashim Shittema
Externe