Aproape 500 de cadre medicale din Rusia au murit de coronavirus

Publicat:

Aproape 500 de cadre medicale contaminate cu coronavirus au murit în Rusia de la începutul epidemiei, a transmis joi Agenţia federală rusă de monitorizare medicală (Roszdravnadzor), relatează AFP, potrivit agerpres.

“Din păcate, am pierdut 489 de membri ai personalului medical”, a declarat şefa Roszdravnadzor, Alla Samoilova, citată de agenţia de presă publică RIA Novosti.


Citește și: 19.000 de mexicani au fost răpuși de coronavirus. Aproape 160.000 sunt infectați!

Bilanţul este mai ridicat decât cele de pe o listă neoficială, ţinută din aprilie de medici, care vorbea joi de 444 de cadre medicale decedate din cauză de coronavirus în Rusia.

La sfârşitul lunii mai, Ministerul rus al Sănătăţii a transmis că 101 membri ai personalului medical au murit din cauza virusului.

Cadre medicale din întreaga ţară s-au plâns de mai multe ori în aprilie şi mai de lipsa de măşti şi de combinezoane de protecţie în spitale.

“Astăzi, primim aproape mai multe astfel de plângeri”, a spus Alla Samoilova.

Conform cifrelor oficiale, numărul total de cazuri de coronavirus în Rusia a atins joi 561.091, dintre care 7.660 de decese. Rusia rămâne a treia pe plan mondial în privinţa numărului de contaminări, în spatele SUA şi Braziliei.

Citește și: SUA vor să-și apere sateliții de eventualele atacuri chineze şi ruseşti

Criticii au pus la îndoială mortalitatea oficială, acuzând Moscova că transmite cifre oficiale mai mici.

Rusia a explicat cifrele mai reduse, comparativ cu ţările occidentale, prin faptul că ea nu numără decât decesele a căror primă cauză, după autopsie, este coronavirusul, în timp ce alte ţări contabilizează aproape toate decesele pacienţilor testaţi pozitiv.

Autorităţile ruse susţin de asemenea că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, care a avut timp să-şi pregătească spitalele şi să dezvolte o politică masivă de depistare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.