Aproape 780 de persoane au fost arestate în Tunisia

Publicat:

Aproape 780 de persoane au fost arestate în Tunisia de la declanşarea, lunea aceasta, a revoltelor sociale alimentate de măsurile de austeritate, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Khlifa Chibani, la postul de radio privat Mosaique FM, informează AFP, potrivit agerpres.

Mişcarea ‘Fech Nestannew’ (‘Ce aşteptăm’), care a lansat la începutul anului mişcarea de contestare împotriva majorării preţurilor, a îndemnat la rândul său la o nouă mobilizare, vineri.


Citeşte şi: Zeci de persoane sunt date dispărute după dezastrul natural din California – VIDEO

Potrivit lui Chibani, niciun act de violenţă, de furt sau de jaf nu a fost înregistrat în seara zilei de joi în Tunisia. El a afirmat că ciocnirile între tineri şi poliţişti au fost ‘limitate’ şi ‘fără gravitate’.

Cu toate acestea, el a adăugat că 151 de persoane implicate în acte de violenţă au fost arestate joi, majorând la 778 numărul de arestări operate începând de luni.

Potrivit unui corespondent al AFP la Siliana, oraş din nord-vestul Tunisiei, zeci de tineri au aruncat cu pietre timp de aproape trei ore în noaptea de joi spre vineri asupra agenţilor forţelor de securitate, care au ripostat cu tiruri de gaze lacrimogene.

În schimb, situaţia a rămas calmă în Kasserine, Thala şi Sidi Bouzid, în centrul defavorizat al Tunisiei, precum şi la Tebourba, oraş situat la 30 de kilometri vest de capitală, marcat în ultimele zile de numeroase manifestaţii şi ciocniri, potrivit corespondenţilor AFP şi mass-media locale. Un protestatar a murit la Tebourba în timpul confruntărilor care au avut loc în noaptea de luni spre marţi.

Citeşte şi: Donald Trump îşi ANULEAZĂ vizita în Marea Britanie

Şi la periferia Tunisului s-a menţinut calmul în noaptea de joi spre vineri.

Revoltele alimentate de o nemulţumire socială persistentă au izbucnit luni, odată cu apropierea celei de-a şaptea aniversări de la înlăturarea de la putere a dictatorului Zine el Abidine Ben Ali, la 14 ianuarie 2011, de o mişcare revoluţionară care cerea inclusiv ‘locuri de muncă’, ‘demnitate’ şi stârpirea corupţiei.

După revoluţia din 2011, luna ianuarie este marcată în mod tradiţional de o mobilizare socială în Tunisia. Contextul este extrem de tensionat în acest an, odată cu apropierea primelor alegeri municipale de după revoluţie, amânate de mai multe ori şi prevăzute să aibă loc în luna mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.